İHA

Kendisini polis-savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, tüm uyarılara rağmen yalanlarıyla ağına düşürecek birilerini buluyor...

Son örnek Malatya'dan...

POLİS YALANIYLA KREDİ ÇEKTİRDİLER

Malatya'da, kendisini polis-savcı olarak tanıtan H.Y., telefonla aradığı S.A. ile eşi A.Y.A. ve çocukları Y.A., M.A.'ya kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini ifade ederek, ellerindeki altınları bozdurmalarının yanı sıra bankadan toplamda 800 bin TL kredi çekerek belirtilen adrese teslim etmelerini istedi.

İŞ YERİ ARKADAŞLARI İHBAR ETTİ

Şüpheli H.Y.'nin yönlendirmesinin ardından panikleyen aile üyelerinden Y.A., 300 bin TL değerindeki altınlarını paraya çevirmek için kuyumcunun yolunu tutarken anne ve babası ise ayrı ayrı kredi olarak çektikleri toplamda 800 bin TL tutarındaki parayı şüpheliye teslim etmek için harekete geçti.

POLİS OYUNU BOZDU

Bu sırada S.A.'nın iş yerindeki arkadaşları durumu fark ederek ihbarda bulunurken, olayla ilgili hızlıca çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aile bireylerine ulaşarak dolandırılmalarını engelledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülen aile, zanlı H.Y. hakkında şikayetçi olurken burada altın ve paraları teslim aldı. Olayın zanlısının yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)