DHA

Trabzon’un Araklı ilçesinde akrabalar arasında çıkan arazi anlaşmazlığı kanlı bitti...

Kayacık Mahallesi'ne bağlı Haçovit Yaylası’nda Arif Altuntaş’a ait yayla evinde, sabah saatlerinde çıktı.

YANGINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

Komşularının yangını görerek 112 ihbar hattına haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderilirken, yaylada söndürmek için yeterli su olmaması nedeniyle yayla sakinleri alevleri gözyaşları içinde izledi.

YANARAK CAN VERDİLER

Çıkan yangında ev tamamen kullanılamaz hale gelirken evde bulunan Arif Altuntaş, Gülizar Altuntaş ve akrabaları Kasım Altuntaş yanarak öldü.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sonrası geniş çaplı soruşturma başlatılırken, yapılan inceleme ve araştırmada evi yanıcı madde dökerek ateşe verdikleri değerlendirilen 3 kişi yakalanıp, gözaltına alındı.

Söz konusu 3 kişi ile dün Arif Altuntaş’ın tartışma yaşadığı ve yaşanan tartışmanın sabahında olayın gerçekleştiği öğrenildi.

ÖNCE ÖLDÜRÜP SONRA YAKTILAR

Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ın, aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akrabaları M.A. ile M.A. arasında çıkan kavgada suça sürüklenen çocuk A.A. tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü, cinayetin ardından şüphelilerin, evi ateşe verdiği tespit edildi.

YARALI ELİYLE YÜZÜNÜ GİZLEDİ

Jandarma komutanlığında işlemleri tamamlanan şüpheliler M.A., A.A. ve M.A., geniş güvenlik önlemleri altında, çelik yelekle, ilçe adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden eli sargılı olan A.A.’nın yüzünü kapatarak gizlemeye çalıştığı dikkati çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)