Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren katilin cezası belli oldu

İstanbul'da samuray kılıçlı cinayette son karar! Mimar Başak Cengiz'i öldüren Can Göktuğ Boz'un ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası onaylandı.

İstanbul Ataşehir’deki lüks sitede tek başına yaşayan Can Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı 28 yaşındaki Başak Cengiz'e samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı.

Saldırı sonrası ağır yaralanan genç kadın, kanlar içinde yere yığıldı.

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre kadına arkadan yaklaşan şüpheli, hiçbir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya başladı.

Ataşehir'de özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI ONANDI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Nisan 2022'de verilen hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre Boz'a, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan takdiri indirim uygulanmadan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması kararlaştırıldı.

Sanık Boz'a, maktul Cengiz'e yönelik eylemi engellemeye çalışan Kaan Ağaca'ya tehditte bulunduğu gerekçesiyle verilen 4 yıl hapis cezası ile "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan verilen 1 yıl hapis cezası da onandı.

SANIĞIN EVİNDE ÇOK SAYIDA KESİCİ DELİCİ ALET BULUNDUĞUNA İŞARET EDİLDİ

Dairenin kararında Boz'un, "samuray kılıcı" olarak tabir edilen silahla eylemini gerçekleştirdiği, maktul Cengiz'in vücudunda 6'sı öldürücü nitelikte 12 kesici delici alet izine rastlandığı bildirildi.

Sanık Can'ın savunmalarında "canı sıkıldığı ve mutsuz olduğu için kolay olmasını gözetip bayan bir şahsa yönelik eylem icra etmeyi kafasına koyduğu" yönünde ifade verdiği aktarılan kararda, sanığın evinde de çok sayıda kesici delici alet bulunduğuna vurgu yapıldı.

"YAKLAŞMA, SANA DA SAPLARIM "

Öte yandan kararda, olay günü sanık Can'ın evden aldığı samuray kılıcıyla yolda yürüyen Cengiz'e saldırdığı ifade edilerek, maktulün karşı koymasına rağmen Can'ın eylemini sürdürdüğü, bu sırada kendisini engellemeye çalışan Ağaca'yı da "Yaklaşma, sana da saplarım!" diyerek tehdit ettiği aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Erzurum'da öğrenci servisi ile kamyonet çarpıştı: 8 yaralı
  2. Kırıkkale'de silah kaçakçılarına operasyon
  3. TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde tıra arkadan çarpan otomobil ezildi: 2 ölü
Sonraki Haber