Bursa'da sedef hastası kadının ölümünde yanlış tedavi iddiası

Halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede 2 gün sonra hayatını kaybeden 20 yıllık sedef hastası Fatma Işık'ın ailesi, kızlarına yanlış tedavi uygulandığını ileri sürerek hastane hakkında suç duyursunda bulundu.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 20 yıllık sedef hasası genç kadın, kaldırıldığı hastanede can verdi.

Tedavisinin sekizinci gününde yaşamını yitiren genç kızın ölümünde, 'hastane ihmali' iddiaları gündeme geldi.

Bblası Gökçe Üneşi ile birlikte yaşayan 1 çocuk annesi sedef hastası Fatma Işık, 30 Eylül’de halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne gitti.

6 GÜN TEDAVİ GÖRDÜ

Doktorlar, Işık'ın tahlil sonuçlarında, kanında enfeksiyon ve böbrek yetmezliği başlangıcı olduğunu tespit etti.

Tedavisinin Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde yapılması gerektiği söylenen Işık, yazılan reçeteyi alarak hastaneden ayrıldı ancak 14 Ekim’de yüksek ateş şikayetiyle yeniden hastaneye başvurdu.

2 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Durumunun ağır olduğu tespit edilerek, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen ve burada 6 gün tedavi gören Işık, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için, 20 Ekim’de özel bir hastaneye sevk edildi.

Burada yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Fatma Işık’ın duran kalbi müdahaleyle yeniden çalıştırıldı.

Entübe edilen Işık, 2 gün sonra 22 Ekim’de hayatını kaybetti.

HASTANE İHMALİ VAR DİYİP ŞİKAYET ETTİLER

Işık’ın ailesi ihmal iddiasıyla özel hastane hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Fatma Işık’ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Yozgat’a gönderilerek toprağa verildi.

"GÜLE OYNAYA GİTTİĞİ HASTANEDEN CENAZESİNİ ALDIK"

15 yaşında evlenen ve 12 yaşında bir kızı olan kardeşinin, 20 yıldır sedef hastası olduğunu, ancak başka bir rahatsızlığı bulunmadığını iddia eden Gökçe Üneşi, “Kardeşim Fatma Işık, rahatsızlandı. 2 hafta boyunca benim evimde kaldı. Kendisinin halsizlik ve yorgunluğu vardı. Daha sonra bir anda tansiyonu düştü. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne götürdük. Kanında enfeksiyon olduğu için, bol bol da su içiyordu. Hastane yetersiz olduğu için, kardeşimi Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler.

Hastanenin kırmızı alanında 6 gün boyunca kaldık. Bursa'nın hiçbir yerinde boş yoğun bakım ünitesi yoktu. Bize, özel bir hastanenin yoğun bakımında yer olduğunu söylediler. Oraya giderken kardeşimin bilinci açıktı. Güle oynaya, konuşarak gittiği hastaneden cenazesini aldık” diye konuştu.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Özel hastane yöneticileri ise suçlamaları reddederek, hastanın kendilerine geldiği zaman da kan değerleri kötü olduğunu, Işık’ın duran kalbini çalıştırıp entübe ettiklerini, sonrasında da tekrar rahatsızlanınca yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Adana'da tacizci okul müdürüne 4 taksit para cezası
  2. Muğla'da bir günde 2 motosiklet kazası: 2 ölü 1 yaralı
  3. Sivas’ta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı
Sonraki Haber