Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan temasları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle temaslarda bulunmak üzere Budapeşte'ye indi. Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Macar mevkidaşı Katalin Novak ile görüşmesinin ardından Başbakan Viktor Orban ile bir araya geldi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son durağı Macaristan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TUR" uçağıyla saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'ndan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye hareket etti.

Yılmaz ve Vali Gül tarafından uğurlandı

Apronda askeri tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile bazı yetkililer eşlik etti.

Budapeşte'ye indi

Öte yandan Budapeşte’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçak “TUR” ile Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’na indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı'nda, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Anett Varga, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ile eşi Ekrem Ekşioğlu karşıladı.

Önce Macaristanlı mevkidaşıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda bir araya geldi.

Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile Sandor Sarayı'ndaki Neptün Havuzu'na "anı parası" attı.

Erdoğan, daha sonra Macaristan Cumhurbaşkanlığının özel defterini imzaladı.

Macar mevkidaşıyla baş başa görüşmek üzere toplantıya geçti.

Başbakan Orban ile birlikte bir dizi toplantı ve etkinliğe katılacak

Erdoğan, görüşmenin ardından, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'nın gerçekleşeceği Karmelita Manastırı'na hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi.

Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı öncesinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Karmelita Manastırı'nda bir araya geldi.

16 anlaşmanın imzalanması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macaristan temasları kapsamında siyasi, kültürel ve diplomatik gündem maddelerinin yanı sıra ekonomik ilişkilerin de masaya yatırılması bekleniyor.

Temaslar çerçevesinde ekonomi, ticaret, savunma, enerji ve kültür alanlarında 16 anlaşmaya imza atılması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle başlayacak Türkiye - Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde bir yıl boyunca iki ülkede de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. İsrail ordusu Irak'tan gönderilen İHA'ya müdahale edildiğini duyurdu
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bölge barışını tehdit ediyor
Sonraki Haber