Elazığ'da yaşayan adam 40 metrekarelik dükkanını takas usulü ile kiraya vermek istiyor

Elazığ'da 40 metrekarelik dükkanını kiraya vermek isteyen ve aylık 2 gram 24 ayar altın veya 100 litre mazot ya da yıllık 50 bin lira peşin seçenekleri sunan dükkan sahibi, seçenekleri değiştirerek 450 ekmek veya 175 litre köy sütü bedeline dükkanını kiralayacağını söyledi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Elazığ'ın merkez Nailbey Mahallesi'nde 40 metrekare dükkanı bulunan, Behçet hastası yüzde 83 engelli Fethi Ahmet Taş, boşalan dükkanını ağustos ayında kiraya vermek istedi.

Taş, 2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot ya da 50 bin lira peşin seçenekleri sunarak afişi dükkanına asmıştı.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI SONRASI İLANI DEĞİŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, kira bedelinin altın cinsi veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacağını açıklaması üzerine Taş, ilanı değiştirdi.

Takas usulüne devam eden Taş, bu kez kira olarak 450 ekmek veya 175 litre köy sütü bedeli ya da yıllık 50 bin lira nakit istedi.

"450 EKMEK 175 LİTRE SÜT BEDELİ OLARAK BELİRLEDİM"

Daha önceden kira bedeli olarak mazot istediğini belirten Taş, ''İl dışında yaşadığımız için buraya gidip gelmem kolay olmuyor. Daha önce 2 gram altın bedeli, 100 litre mazot bedeli ve yıllık 50 bin lira peşinat olarak kira bedeli belirlemiştim. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede, Türk Lirası'nı Koruma Kanunu'na göre insanların dövize endeksli bir ürün kiralayamayacaklarını belirtmişlerdi. Ben de bugün gelip, bu yazımı kaldırdım. Şimdi ise Türk Lirasına endeksli 450 ekmek bedelli, 175 litre köylü süt bedeli ya da yıllık 50 bin lira peşin paramı verin, dükkanımı tutun diyorum. Bir de 450 ekmek ya da 175 litre köy sütü bedelinde 3 yılda bir yüzde 10 zam yapmak kaydıyla anlaşmak istiyorum.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Denizli'de evlilik tekliflerini reddeden kadının iddiası: Görücüler kocamın mezarına zarar vermiş olabilir
  2. İstanbul'da delil bırakmak istemeyen hırsızlar kamera sistemini çaldı
  3. İstanbul'da 6. kattan düşen öğretmen hayatını kaybetti
Sonraki Haber