Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan uçağın, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktığı öğrenildi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Hakkari'de panik dolu anlar yaşandı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.30’da havalanan Hakkari'ye gitmek üzere havalanan uçak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kayarak pistten çıktı.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLİYOR

Pisten çıkarak çamura saplanan ve doluluk oranının tam olduğu uçakta bulunan yolcularda herhangi bir yaralanma olmazken, havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

İKİNCİ İNİŞ DENEMESİNDE OLAY MEYDANA GELDİ

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı pistten çıkan uçağın Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde olayın yaşandığı belirtildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara-Hakkari seferini yapan yolcu uçağının tekeri, olumsuz hava şartları nedeniyle iniş sırasında çamura saplandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 185 yolcu ve 7 mürettebatın uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edildiğini, olumsuz bir durumun tespit edilmediğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir.

185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Antalya'da polisler, ihbar üzerine gittikleri binanın asansöründe mahsur kaldı
  2. İstanbul'daki kazada şoför araçta sıkıştı
Sonraki Haber