Hatay'da sahipsiz köpekler 50 kümes hayvanını telef etti

İskenderun ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırdığı 50 tavuk ve horoz telef oldu.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Başıboş köpek terörü can yakmaya devam ediyor. Bu kez Hatay'da bir çiftçinin kümeslerine dadanan sahipsiz köpekler, 50 kadar horoz ve tavuğu telef etti.

İskenderun ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde sahipsiz köpekler, organik yumurta ile horoz satışı yapan 38 yaşındaki Mahmut Öğütçü'ye ait kümese girdi.

50 tavuk ve horozu telef oldu: "Hayvanlarım geçim kaynağımdı"

Köpeklerin saldırısı sonucu 50 tavuk ve horoz telef oldu.

Öğütçü, geçimini kümes hayvanlarından sağladığını söyledi.

Olay nedeniyle üzüntü yaşadığını belirten Öğütçü,

Allah'ın yarattığı tüm canlıları seven, elinden geldiğince besleyen bir insanım ama mağdur oldum. Sokak köpekleri 50'ye yakın köy tavuğumu, horozumu parçalayıp telef etti. Hayvanlarım geçim kaynağımdı.

diye konuştu.

"Hem insanlara hem hayvanlarımıza zarar veriyorlar"

Öğütçü, yaşadığı mağduriyeti ilgili kurumlara ilettiğini anlattı.

Mahallesinde sahipsiz köpek istemediğini dile getiren Öğütçü,

Sokak hayvanları insanlara, mahalleye zarar veriyor. Geçenlerde yine bir kardeşimize saldırdılar. Hem insanlara hem hayvanlarımıza zarar veriyorlar. Bunlar için önlem alınması gerekiyor.

dedi.

Belediye Başkanı Dönmez: "Hatay'da en güzel hayvan otelini yapacağız"

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de mevcut barınakta, 280 sokak hayvanını misafir edebildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Kapasitemiz tam dolana kadar, günlük 10 veya üzerinde hayvanın bu barınaklara sevk edilmesi konusunda 24 saat çalışmamız gerekiyorsa, çalışacağız. Ama mutlaka elimizdeki kapasiteyi doldurmamız lazım. Bu canlıların dilleri yok, kendi haklarını savunamıyorlar, onların da yaşama hakları var. Hatay’da en güzel hayvan otelini yapmayı planlıyoruz. Bunu hızlıca yapabilmenin yollarını arıyoruz. Kaynağımızı bir şekilde bulduk. Çok kısa sürede İskenderun’a ve o dilsiz canlılara yaraşır bir hayvan barınağını yapmış olacağız. Kimse kusura bakmasın biz topluyoruz, bakıyoruz. O bölgede sokak hayvanı olmaması gerekirken çevre ilçe belediyeleri tarafından bırakılmış. Bunu da büyükşehir belediye başkanımıza ilettik. Hatay’a hitap edecek bir çalışmasının olduğunu söyledi. Hep birlikte bu Türkiye’nin de gündeminde olan sorunu çözme çabası içerisindeyiz.

Belediye Başkanı Dönmez, tavuk ve horozları telef olan vatandaşın da mağduriyetini gidereceklerini sözlerine ekledi.

3. Sayfa Haberleri

  1. Ankara'da üniversiteli gençleri taciz eden şüpheli: Ailem var, yalvarıyorum yapma
  2. Mersin'de seyir halindeki tırda yangın çıktı
  3. İstanbul'da yatak imalathanesinde yangın çıktı
Sonraki Haber