İstanbul Bahçelievler'de boşaltılan 2 binadaki eşyalar tahliye ediliyor

İstanbul Bahçelievler'de daha önce bir binanın çökmesinden zarar gören ve yıkım tehlikesine karşı tedbir amaçlı boşaltılan 2 binada eşya tahliyesi sürüyor.

Yeterli tedbirlerin alınmaması, izinsiz kat çıkılması gibi nedenlerle yıkılan binalar çevresine de zarar vermeye devam ediyor.

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde, ilk 3 katı çöken 7 katlı bina, arkadında kalan kendisine komşu 2 binanın taşıyıcı sistemlerine, kolon ve kirişlerine zarar vermişti.

Çöken binanın zarar verdiği evlerden eşyalar çıkartılıyor

Yıkılan binanın etkisiyle tahrip olarak tahliye edilen 2 binada kalan eşyalar, gerekli izinlerin verilmesinin ardından kontrollü şekilde alınmaya başlandı.

Neler yaşanmıştı?

Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'taki 7 katlı binanın ilk 3 katında çökme yaşanmasının ardından bina iş makineleriyle yıkılırken, binanın arkasındaki Kale Sokak'ta yer alan iki yapının çökme sırasında zarar gördüğü belirlenmişti.

Belediye ekipleri megafonla duyuru yaparak, binanın tedbiren boşaltılması gerektiğini bildirmiş ve vatandaşların değerli eşyasını almalarına kontrollü şekilde izin verilmişti.

Bugün ise kat maliklerinin diğer eşyalarının alınmasına olanak sağlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
*
Sonraki Haber