İstanbul'da cezaevi firarisi polise yine silah çekti

Hırsızlık ve yağma suçlarından toplam 4 adet kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve izinli çıktığı cezaevine geri dönmeyen 19 yaşındaki Mansur Çimen, Pendik’te yakalandı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

7 Eylül 2024 günü öğle saatlerinde Pendik’te meydana gelen olayda, polis ekipleri, şüpheli bir kişinin tedirgin davranışlarını fark etti.

Ekiplerin üzerine gitmesiyle kaçmaya çalışan Mansur Çimen, yakalandı. Kelepçe takılacağı esnada çantasından bir tabanca çıkaran Çimen, silahını doldurmaya çalıştı.

Ancak polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, hızlı bir şekilde müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay yerinde bulunan bir vatandaş, silahı saldırgandan alarak polislere teslim etti.

Büyük bir facianın eşiğinden dönülen olayda korku dolu o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayı gören esnaf Nurcan Deniz, “Bir anda kargaşa oldu. Sivil polisler müdahale ettiği sırada adamın elinde silah vardı. Esnaf bir anda adamın üzerine çöktü. Şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak götürüldü. Olayda insanlar panikle etrafa kaçıştı. Silah patlamadı.” diye konuştu.

TUTUKLANAN SANIK, HAKİM KARŞISINDA

Olayın ardından tutuklanan Mansur Çimen hakkında, “görevi yaptırmamak için silahla direnme” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Anadolu 70. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mansur Çimen, silahı yok etmek amacıyla fırlatmaya çalıştığını söyleyerek suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Osmaniye'de akrabalar arasında arazi kavgası: 9 yaralı
  2. Balıkesir'de öldürülen anne ve kızı son yolculuklarına uğurlandı
  3. İzmir'de alkollü sürücünün otomobili ile çarptığı araç merdivene düştü
Sonraki Haber