Kayseri'de kendisini döven eniştesini vurup araç ile ezen şahsa 19,5 yıl hapis

Melikgazi ilçesinde eniştesini silahla vurduktan sonra üzerinden araçla geçerek öldüren kişiye; 19 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Mimarsinan Şirintepe Mahallesi'nde, 3 Mart'ta meydana gelen olayda, daha önce aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Yener K. ile eniştesi Sertan Temel (45) arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Yener K., yanında taşıdığı tabancayla Temel'e ateş açtı. Şüpheli, daha sonra aracının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

KAMERASINDA

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Sertan Temel'in yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Olayın ardından kaçan Yener K., polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, hayatını kaybeden Sertan Temel'in cenazesi, gerekli incelemelerin ardından hastane morguna kaldırıldı.

CİNAYET ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Cinayete ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Sertan Temel'in marketten çıktıktan sonra kayınbiraderi Yener K.'nın önünü kestiği ve ona saldırmaya başladığı görülüyor. Yener K.'nın, ardından belinden silahını çıkartarak eniştesine ateş açtığı anlar kaydedilmiş. Mermileri bittikten sonra şarjör değiştirdiği ve ateşe devam ettiği sahneler de güvenlik kamerasına yansıdı. Şüphelinin aracıyla Sertan Temel'in üzerinden geçerek olay yerinden kaçtığı anlar da saniye saniye görüntülenmiş. Bu esnada çevredeki vatandaşların panik içinde kaçıştığı da kameralar tarafından kaydedildi.

19,5 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Bugün Kayseri Adalet Sarayı'nda 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanık Yener K. ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede kendini savunan Yener K., eniştesinin kendisini tehdit ettiğini ve bu nedenle yanında silah taşıdığını dile getirdi. Yolda karşılaştıklarında eniştesinin saldırısına uğradığını ifade eden Yener K., o anda kendisini kaybettiğini ve bu durumdan dolayı pişman olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Yapılan yargılama sonucunda mahkeme, Yener K.'yı 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 18 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma' suçundan ise 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak toplamda 19 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Muğla'da ceza yazılan kadın, polisin motosikletine saldırdı
  2. Tunceli’de canlı hayvan aracı devrildi
  3. Erzurum'da öğrenci servisi ile kamyonet çarpıştı: 8 yaralı
Sonraki Haber