Polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Geçti’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar da hapis cezası istendi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 23 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayında, şüpheli Yunus Emre Geçti, yakalanmak üzere polis memurları tarafından takip edildi. Olay yerinde yaşanan arbedede Geçti, bir polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Açılan ateş sonucunda ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili hazırladığı iddianameyi tamamladı. İddianamede, Yunus Emre Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi nedeniyle 'Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

YARALADIĞI POLİS VE ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIĞI ANNESİ İÇİN AYRI AYRI CEZALAR

Ayrıca, olay sırasında polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'ye yönelik ağır yaralama eyleminin, 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturduğu değerlendirildi. Bu nedenle, Geçti hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Geçti'nin annesi Pınar Geçti yönünden de benzer bir şekilde, 'üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yine 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

50 YIL 10 AY 15 GÜN HAPİS TALEBİ

Geçti hakkında, olay yerindeki 2 polis memuruna mukavemet ettiği, ‘zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Toplamda Yunus Emre Geçti için 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi talep edildi. Savcılık, Geçti hakkında geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. Nevşehir merkezli berber operasyonu: 1500 kişiyi dolandıran çete çökertildi
  2. 25 ilde 1,5 milyar liralık siber operasyon: 53 gözaltı
  3. Tokat'ta evin tavanı çöktü: 1 ölü
Sonraki Haber