Samsun'da önce evini sattırdılar, sonra da üzerine şirket açtılar

2 çocuk annesi Dursiye Giritli, önce kendisine ev aldırıp, ardından da sattıran şahıslar tarafından dolandırıldığını ve üzerine şirket açıldığını, şirkete gelen 1 milyon 463 bin 689 lira vergi borcu gelince öğrendi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Samsun'da yaşayan 2 çocuk annesi Dursiye Giritli (37), birkaç yakını tarafından "Ucuz ev var sana alalım" sözlerine kanarak şahıslara 850 bin lira vererek, kendine Tekirdağ'dan ev aldırdı.

Daha sonra aynı kişiler tarafından söylenen, "1 milyon 200 bin liraya alıcısı var. Para kazanacaksın." sözlerine inanan Giritli, evini sattı.

SATTIĞI EVDEN GERİYE 100 BİN TL KALDI

Güvendiği kişilerin, kendisine 100 bin lira para verip diğer paraların taksitle ödeneceği söylemesi üzerine bu sözlere inanan Giritli, kandırıldığını sonradan anladı.

"ADIMA AÇILAN ŞİRKETE 1 MİLYON 463 BİN 689 TL VERGİ BORCU GELDİ"

Dursiye Giritli, "Aynı kişiler, 'Seni mağdur ettik. Bize ortak ol. Her ay sana kâr veririz' diyerek adıma yapı malzemeleri ve kimya üzerine şirket açmışlar. Ancak geçen zaman içinde para da göndermediler.

Dolandırıldığımı Kocaeli Defterdarlığı'ndan 1 milyon 463 bin 689 lira vergi borcu gelince anladım. Üstelik adıma da 9 afet GSM operatörlerinden şirket hattı telefon numarası almışlar.

"ÇOK MAĞDUR OLDUM"

Beni dolandıran T.İ., A.M., A.Ö. ve adının Aslan diye bildiğim şahıstan şikayetçi oldum. Beni dolandıranların yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum. Çok mağdur oldum. Başka insanlar da dolandırıcılara kanmasın." dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Samsun Adliyesi'ne giderek Tekirdağ ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzerine suç duyurusunda bulunan Dursiye Giritli, yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
*
Sonraki Haber