Tekirdağ'da yangın: 500 dönüm alan zarar gördü

Çorlu ilçesinde bulunan bir çiftlikte çıkan yangında, alevlerin sıçradığı yaklaşık 500 dönüm tarım arazisi yandı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Çorlu'nun Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir hayvan çiftliğinin atıklarının bulunduğu bölgede, akşam saatlerinde yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve buğday tarlasına sıçradı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, çiftlik çalışanları da hortum ve yangın tüpleriyle destek verdi.

500 dönüm alan zarar gördü

Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında çiftliğin bir kısmı ile yaklaşık 500 dönüm tarım alanı zarar gördü.

"Ekipler zamanında yetişti"

Çiftlik sahibi İdris Padır, yangının çıkmasıyla hemen itfaiyeye haber verdiklerini belirterek, "Yangının çıkmasıyla bütün çiftlikteki çalışanlar ile birlikte toplaştık. Yangın tüplerimizi aldık, su hortumlarımızı hazırladık. İtfaiyeyi aradık ve hızlı bir şekilde itfaiye ekipleri zamanında yetişti, alevleri söndürdü.

Ortalama 400-500 dönüm tarım arazisi yandı. Bu şekilde de kurtulduğumuza şükrediyoruz. Hepsine teşekkür ediyoruz, burada canla başla mücadele verdiler" dedi. Polis, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

3. Sayfa Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber