5 yaşında anne oldu! Tarihin en genç annesinin tıp dünyasında eşi benzeri yok...

Seneler önce yaşanmış ve tıp dünyasını şoke eden o olay dünya gündeminde büyük bir yankı uyandırdı. Sadece 5 yaşındayken tarihin en genç annesi olma unvanını aldı. Modern tıp bile karşısında yetersiz kaldı.

Akıllara durgunluk verecek cinsten olan olay 1939 yıllarının bahar aylarında Peru’da kayıtlara geçti. Modern tıbbın karşısında yetersiz kaldığı olayda 5 yaşındaki Lina Medina akılların almayacağı ama bir o kadarda gerçek olan o durumu yaşayarak anne oldu.

Peru’nun Adnress dağlarının eteklerinde bulunun köylerden birinde yaşayan küçük kızın dünyanın gündemine oturan hikayesi, annesinin karnının anormal derecede şiştiğini fark etmesiyle başladı.

İlk başta kötü huylu bir tümör olduğunu düşünen anne, Lina’yı apar topar başkentte bulunan hastaneye götürdü. Doktorların gerekli muayeneleri yapmasının ardından Lina’nın hamile olduğu ortaya çıktı.

7 aylık hamileydi...

Karın şişliği şikayeti ile doktora giden 5 yaşındaki Lina’nın yapılan muayenelerin ardından 7 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorların gözlerine inanamadığı bu durum kısa sürede hem tıp dünyasında hem de toplumsal hayatta büyük bir yankıya sebep oldu.

Bu durumu araştıran doktoru ise Lina’nın henüz 5 yaşında olmasına rağmen göğüslerinin gelişmiş olduğunu, kemik gelişiminin ileride olduğunu, kalçalarının normalden geniş olduğunu ve bu yüzden de adet görmeye başladığını ortaya çıkardı.

Henüz 5 yaşında olmasına rağmen gelişimi nedeniyle cinsel olgunluğa da eriştiği kanıtlanan Lina tarihler 14 Mayıs 1939’u gösterdiğinde tarihin en genç annesi olarak kayıtlara geçeceği doğumu gerçekleştirdi.

Babasının kim olduğu bulunmadı...

Lina’nın başına gelen bu olayda bebeğin babasının kim olduğu da büyük bir gizem olarak kaldı. Lina’nın babasıyla birlikte köyde bulunan tüm erkekler sorgulansa da herhangi birinin bebeğin babası olduğuna dair bir kanıt bulanamadığından olay tüm gizemiyle kapandı.

Bilgi Haberleri

  1. İsrail Beyrut'ta yine gazetecileri hedef aldı: 3 gazeteci öldü
  2. Sakarya'da mantar toplamak için gittiği ormanda ölü bulundu
  3. Gedson Fernandes: Golüm değil, 3 puan önemli
Sonraki Haber