Bakanlık’tan evlenecek çiftlere müjde: Tek tıkla başvurun, 150.000 TL’yi alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesi, evlenmek isteyen gençlerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Gençlerin başvuru sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla, bakanlık düğmeye bastı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek genç çiftler için 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesini geçtiğimiz yıl başlatarak büyük bir destek sundu.

Başvuruların devam ettiği bu projede, genç çiftlerin süreci daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilmesi için Bakanlık, ailegenclikfonu.aile.gov.tr adlı internet sitesini devreye soktu.

Bu yeni platformda başvuru kılavuzları, duyurular ve rehberler gibi tüm bilgilere erişim sağlanırken, aynı zamanda genç çiftlerin mali planlamalarına yardımcı olacak eğitim içerikleri de sunuluyor.

Başvuru süreci hakkında adım adım rehberlik eden site, evlenecek gençlere büyük kolaylık sağlıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Onaylanan başvurular için 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL kredi imkanı sunulacak.

Projeden yararlanmak isteyen çiftlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18-29 yaş aralığında bulunmaları ve resmi nikâh tarihine 2 ila 6 ay kala başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bakanlık, genç çiftlerin daha kolay başvurabilmesi için gelir şartlarını esnetti. Artık çiftlerin toplam gelirinin 2.3 asgari ücreti aşmaması yeterli olacak.

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bilgi Haberleri

  1. Kemikleri güçlendiren yöntemler! Bunları yapan zımba gibi oluyor...
  2. Zeka testi: IQ'su 150'den yüksekler ölü kişiyi hemen anlıyor
Sonraki Haber