Başı koptuktan sonra 18 ay yaşadı! İşte, başsız tavuk Mike…

Başı kesildiği halde yaşamaya devam etmesi şaşkınlık yarattı. Çiftçinin başını kesmesinin ardından 18 ay boyunca yaşamaya devam eden tavuk böylesi imkansız dedirtti. İşte, başı kesildiği halde ölmeyen o tavuk…

70 yıl öncesine dayanan hikaye duyanları şaşkına çevirmeyi başardı. 10 Eylül 1945’te Colorado Fruita’da yaşanan ilginç olay her ne kadar imkansız gibi gözükse de yaşandı.

Lloyd Olsen ve karısı Clara Olsen’in Fruita’da bir çiftlikte yaşıyorlar ve tavuk yetiştiriyorlardı. Çift yetiştirdikleri tavukları aynı zamanda kesiyorlardı. Çift çiftliklerinde yine bir gün tavuk kesimi yaptıkları sırada karşılaştıkları durum karşısında şaşkına döndüler.

40-50 tane tavuk kesmelerinin ardından yaşadıkları ilginç olay anlatıldığında tüyler ürpertmeye devam ediyor.

Başını kestiler ama yaşamaya devam etti...

Olsen çifti kestikleri 50 tavuğun arasından birinin diğerlerinden farklı olduğunu ve başını kesmelerine rağmen ölmediğini gördüler. Olsen çiftinin torunlarının çocuklarından olan Troy Waters yaşanan ilginç olaya tanıklık etmiş ve olay hakkında “Hepsini kestiler ama biri hâlâ canlıydı. Tavuk ayağa kalktı ve kaçtı" ifadelerini kullanmıştı.

Başı kesildikten sonra ölmeyen tavuğu verandada eski bir sandığa koydular. Sabaha kadar öleceğini düşündüler ancak uyandıklarında karşılaştıkları manzara karşında hayrete düştüler. Ölmesini bekledikleri tavuk hala yaşıyordu.

Troy Waters’ın karısı Christa Waters henüz çocukken dinlediği bu ilginç olayı “Ailemizin geçmişinde tuhaf bir hikaye” olarak tarif ediyor.

Başsız tavuk Mike sirklerde…

Sirklerde yetenek avcılığı yapan Hape Wade isimli bir kişi başsız yaşayan tavuğu duyduktan sonra 500 km uzaklıktaki Salt Lake City’den gelerek Olsen’e iş teklif etti.

Life dergisinde de çıkan “Başsız Tavuk Mucize Mike” haberinden sonra Olsen, karısı ve Mike ABD turuna çıktı. Clara Olsen, tavuğun ziyaretlerini günlüğüne bir bir kaydetti. Ülkenin birçok yerinden 40-50 mektup aldılar. Hepsi çok olumlu değildi gerçi. Biri Olsenleri Naziler’e benzetti. Başka biri, Mike’ın bacaklarından birini alıp, yerine tahta bacak vermeyi önerdi. Bazı mektuplarda adres olarak sadece “Colorado’daki başsız tavuğun sahipleri” yazıyordu.

Başsız tavuk Mike yemek borusundan sıvı gıda ve suyla besleniyordu. Boğazını da şırıngayla temizliyorlardı. Ancak başsız Tavuk Mike tam 18 ay yaşayarak 1947’de Phoenix turu sırasında boğularak öldü.

Bilgi Haberleri

  1. İsrail Beyrut'ta yine gazetecileri hedef aldı: 3 gazeteci öldü
  2. Sakarya'da mantar toplamak için gittiği ormanda ölü bulundu
  3. Gedson Fernandes: Golüm değil, 3 puan önemli
Sonraki Haber