Bunları yapmak çok tehlikeli! Makineniz bozulabilir...

Hiç merak ettiniz mi yaşamamızın bir parçası olan bulaşık makinesini ne kadar doğru kullanıyoruz ve yanlış kullanarak ömrünün ne kadar kısalmasına sebep oluyoruz? Cevapları merak edenler için yazımızda bu sorunları ve çözümlerini ele aldık...

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran harika ev aletlerinden biridir. Bulunduğu zamandan bu yana sürekli geliştirilmiş ve birçok insanın evinde kendine bir köşe edinmeyi başarmıştır.

Sadece hayatımızı kolaylaştırmakla kalmayan bulaşık makinesi aynı zamanda su israfını da önlemekte diyebiliriz.

Doğru kullanım ve doğru bakım ile makinenizi uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Zaman geçtikçe makinenize doğru bir bakım yapmazsanız bozulması ile beraber aniden bozulmadan da bulaşıklarınızı temiz yıkamayacak veya çıkan bulaşıkları lekeli kalıntılı halde çıkararak zamanla işlevsiz hale gelebilir.

Bu durumlara neler sebep olur ve nasıl engellenir diye araştırdık ve yazımızda ele aldık.

Filtre kontrolü

Bulaşıklarımızın zamanla iyi yıkamasından yakınırız. Makinemiz temiz yıkamıyorsa ilk bakmamız gereken yer filtresidir.

Filtre temizliğini düzenli yapmadığınızda kirler ve artıklar filtreye yapışır ve bu da bulaşıkların temiz yıkanmasına sebep olur.

Düzenli kontrol ve temizlik yaparsanız makinenizden yüksek performans alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Kireç çözücü kullanımı

Makinalarımızdan çıkan bulaşıklarımızın lekeli olmasından yakınırız. Temiz yıkanmış olsalar bile beyaz su lekeleri olur. Bu lekeler zamanla çiziklere de dönüşebilir.

Bu durumun başlıca sebebi kireç çözücü kullanmamanızdan kaynaklanır. Makinenizin iyi yıkmasını ve iz bırakmasını istemiyorsanız kireç çözücü kullanımınıza dikkat etmelisiniz.

Fıskiye kontrolü

Bulaşıkların tam anlamıyla temiz çıkmama nedenlerinden biri de su akıtan fıskiyelerin kontrol edilmemesinden kaynaklanır.

Bazen fıskiyeler tıkanır ve bu fark edilmediğinde bulaşıkların temizliği mümkün olmaz.

Fıskiye kontrolünüzü aksatmadan yapmalı ve fıskiyeler eğer yağ veya yemek artıkları gibi şeylerden tıkanmış haldeyse nazik hareketlerle temizlemelisiniz.

Bulaşıkları doğru arındırmamak

Makineye bulaşıkları tamamen temizleyerek koymak nasıl yanlışsa doğru düzgün gerekli arıtmayı yapmadan makineye yerleştirmek de o kadar yanlıştır.

Düzgün arıtılmamış bulaşıklar makineye yerleştirildiğinde yıkama aşamasında bulaşıklardaki artıklar su gider borularına takılır ve boruları tıkarlar.

Tıkanan borular ise bulaşıkların temiz çıkmasını engeller ve zamanla makinenin bozulmasına sebep olur. Bulaşıklarınızı yeterli şekilde arıtarak makineye yerleştirmeniz doğru bir yöntemdir.

Tuzu ve parlatıcıyı önemsememek

Tuz ve parlatıcı suyun kirecini ve suyun sertliğini olumlu anlamda etkiler. Eğer düzenli bir şekilde makinenizin ihtiyacı olan tuzu, parlatıcıyı takip etmezseniz makineniz bulaşıklarınıza zarar vermeye devam edecektir.

Makineye ne zaman neyi kullanmanız gerektiğini ise makinenin verdiği uyarılardan takip edebilirsiniz.

Uyarıları gördüğünüz an hiç beklemeden tuzunu, parlatıcısını dökmelisiniz.

Yıkama bitince kapağı açmamak

Bulaşıklar yıkandıktan sonra yapılacak ilk iş makineyi açmak ve içindeki buharın çıkmasını sağlamaktır.

Eğer bunu yapmazsanız buhar içeride kalacağı için ortadan yok olana kadar temizlenmiş bulaşıklarınızda leke ve koku bırakacaktır.

Bunların yaşanmaması için makinizin kapağını yıkama bittikten hemen sonra açmalısınız.

Editörden not:

Yukarıda yazdığımız adımları doğru bir şekilde takip edip uygularsanız makinenizden aldığınız ve alacağınız verim hiç düşük olmaz. Makinelerin zamanla performansının düşme sebepleri onlara yeterli bak9ımı ve özeni göstermemenizden kaynaklanır. Sahip olduğumuz eşyaların kıymetini bilelim….

Bilgi Haberleri

  1. IQ Testi: Kaç yumurta kaldı? Sadece dahiler 8 saniyede çözebiliyor
  2. Cenaze ödeneği arttı: 2025 ölüm parası ne kadar, kaç TL oldu?
  3. Araba alacaklar dikkat o detay fiyatı bile etkiliyor! Ön camın tabanına bakmak yetiyor
Sonraki Haber