Coca-Cola’da skandal! Kimyasal madde tespit edildi…

Her ne kadar ciddi bir kesim tarafından protesto ediliyor olsa da önemli bir kesim tarafından da tercih edilmeye devam eden Coca-Cola bir skandala imza attı. Kutu kolalarında kimyasal tespit edilen marka acil toplatılma kararı verdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sebebiyle birçok ülkede protesto edilen Coca-Cola’da ürünlerinde kimyasal madde tespit edilmesiyle bir skandala imza attı.

Fransa’da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33’lük kutularında tespit edilen kimyasal sonucunda marketlerden toplatılma kararı alındı.

Fransız hükümetine ait olan RappelConso sitesi, ülke genelindeki perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan belirli bir üretim serisine dahil olan Coca-Cola Cherry içeceğinde BPA kimyasalı bulunduğunu hakkında duyuru yayınladı.

Sağlığı tehdit ediyor…

Coca-Cola Cherry serisine ait özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretimi için yapılan uyarıda, bu kutuların ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiğini ve insan sağlığı için büyük risk oluşturduğunu açıkladı.

RappelConso, tüketicilere bu ürünleri tüketmemeleri konusunda ısrarla uyarırken, Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından bu yana yasaklandığını hatırlattı. Ulusal güvenlik ajansı Anses'in uyarılarına atıfta bulunan site, özellikle hamile kadınlar için bu tür maddelerin tüketiminin yüksek risk taşıdığını vurguladı.

Bilgi Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber