Dağların gözyaşı deniliyor, bin derde deva oluyor...

Doğada bulunan birçok madde sağlık açısından da çeşitli faydalar sunmasıyla biliniyor. Dağların gözyaşı olarak bilinen o madde de sağlık açısından birçok derde deva oluyor...

Doğanın sunduğu birçok mucize arasında yer alan ve dağların gözyaşı olarak bilinen madde insanlık için büyük önem taşıyan maddeler arasında yer alıyor.

Doğal yollarla oluşan bu taş sağlık açısından sunduğu birçok fayda ile adeta bir şifa deposu olarak nitelendiriliyor.

En eski ve en etkili şifa kaynakları arasında olan bu madde birçok hastalığın şifası olarak kullanılıyor. İşte, dağların gözyaşının bilinmeyen faydaları...

Adeta bir şifa deposu...

Dağlık bölgelerde oluşan doğal bir madde olan mumiyo halk arasında dağların gözyaşı olarak bilinir. Himalayalar, Altaylar ve Kafkaslar gibi yüksek dağlarda bulunan mumiyo sağlık açısından birçok fayda sağlıyormuş.

İçeriğinde bulundurduğu birçok vitamin, mineral, amino asit ve organik bileşik sayesinde adeta bir şifa deposu olarak kullanılan doğal maddeler arasında yer alır.

Mumiyo, içeriğindeki zengin mineraller ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici etkiler sunar. Anti-inflamatuar etkisiyle iltihap gidermede oldukça etkili olan mumiyo, eklem ağrıları, artrit gibi inflamatuar rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir.

Sindirim sistemini düzenleyici etkileri bulunan mumiyo mide ve bağırsak sorunlarının giderilmesini sağlar. Yara izleri üzerinde de oldukça etkili olan mumiyo, ciltte oluşan yaraların hızlıca iyileşmesini sağlayarak enfeksiyon riskini de önler.

Kemik ve kas sağlığını destekleyici etkileri olan mumiyo, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önlenmesine katkı sağlar. Bunların yanında mumiyo içeriğinde barındığı zengin antioksidan özellikleriyle yaşlanma belirtilerinin giderilmesini de sağlar.

Mumiyo nasıl kullanılır?

Birçok formda kullanılabilen mumiyo istediğiniz şekilde kullanılmaya uygundur. Mumiyo’nun kullanım türleri:

Tablet veya Kapsül: Günlük önerilen doz miktarıyla birlikte alınabilir.

Toz: Su, süt veya meyve suyu gibi içeceklerle karıştırılarak tüketilebilir.

Krem veya Merhem: Cilt sorunları için topikal olarak uygulanabilir.

Çay: Sıcak suya bir miktar mumiyo eklenerek çay olarak tüketilebilir.

Bilgi Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber