Denize kıyısı yok ama adası var! Anadolu’nun en büyük adası Sivas’ta satıldı…

Ada denilince ilk akla denize kıyası olan şehirler gelir. Zaman zaman satılan adalar genellikle yeni bir tatil köyüne dönüşürken denize kıyısı olmayan Sivas’ta satılan ada bakın ne için alındı.

Denize kıyısı olmasa da Anadolu’nun en büyük adasına Sivas ev sahipliği yapıyor. Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajı'nda bulunan bin dönümlük bu ada yaklaşık 4 yıl önce satışa çıkarılmıştı.

Uzun bir süre satılmayı bekleyen Anadolu’nun en büyük adası, Şanlıurfa'da yaşayan genç üretici Ferzan Durmaz tarafından fark edilerek satın alındı.

Sivas'ın çeşitli ilçelerinde de tarımsal faaliyetler yürüten Durmaz, televizyon haberlerinde gördüğü satılık ada sahibi ile iletişime geçen Durmaz, ada üzerindeki 684 dönümlük tapulu alanı satın alarak denize kıyısı olmayan şehrimizde ada sahibi oldu.

Tatil köyü değil tarım alanı…

Satın alınan adalar genellikle tatil köyü olurken genç çiftçi adayı tarım arazisi olarak değerlendirdi. Ferzan Durmaz adaya, 10 bin adet kayısı fidanı dikti ve ayçiçeği ekti. Anadolu'daki en büyük adanın sahibi olan Durmaz, çevre köy sakinlerinin de desteğini alarak tarımsal üretimin yanı sıra adada hayvansal üretim de yapmayı da planlıyor.

Adanın satışa sunulduğunu haberlerde gördüğünü söyleyen Ferzan Durmaz, “Biz televizyondan gördük. Bir yıl bir buçuk yıl önce satış haberi yapılmıştı. Televizyonda denk geldik. Tarım arazisi diye geçiyor. Değerlendirdik, ayçiçeği ve kayısı ağaçları ektik.

O şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Biz tarım amaçlı aldık. Bu şekilde de değerlendirdik. Çiftçilik de azalıyor, tarıma kazandıralım dedik biz burayı. Bu şekilde düşündük. Denizi olmayan Sivas'ta ada sahibi olmak bizi mutlu etti açıkçası. Tarımsal faaliyetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bilgi Haberleri

  1. Kış kapıya dayandı, aktarlar dolup taştı! İşte en çok satılan bitki; hastalık bırakmıyor
  2. 18 Ekim 2024 cuma namazı saat kaçta? İstanbul, İzmir, Ankara ezan vakitleri
  3. Para mı, sağlık mı? Rüyada altın görmek bakın ne anlama geliyor
Sonraki Haber