Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor? Tehlikeli faylardan Doğu Anadolu fay hattının kapsadığı iller

Türkiye'de yaşanan şiddetli depremlerde 16 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası ülkemizdeki tehlike içeren faylardan olan Doğu Anadolu fay hattının hangi illerden geçtiği merak edilmeye başlandı. İşte Doğu Anadolu fay hattının geçtiği iller...

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen depremler sonrası pek çok kişi fay hatlarını araştırmaya başladı. Deprem haritası ile beraber Türkiye'de birinci, ikinci, üçüncü derece riskli bölgeler araştırılıyor. Son açıklamalar sonrası Doğu Anadolu fay hattında riskin devam etmesi sebebiyle, fay hattının geçtiği iller de sorgulanıyor. Peki Doğu Anadolu fay hattının geçtiği yerler hangi iller?

Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor?

Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş illerinden geçerek Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluştuğu biliniyor.

Türkiye'deki fay hatları hangileri?

Batı Anadolu Fay Hattı: Batı Anadolu Fay Hattı (BAF), Anadolu'nun batısında doğu-batı uzanışlı bir deprem alanıdır. Bu alan kuzeyden-güneye doğru sıralanan pek çok faydan oluşmaktadır.

Doğu Anadolu Fay Hattı: Doğu Anadolu Fay Hattı Türkiye'nin doğusunda büyük bir fay hattıdır. Fayın, Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasındaki sınır boyunca uzandığı bilinmektedir.

Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) ise, dünyanın en hızlı hareket eden faylarından biridir. Bu fay dünya üzerindeki en aktif sağ-yanal atımlı faylardan biri olarak sayılmaktadır.

Bilgi Haberleri

  1. Su şişelerinin kapak renkleri bakın ne anlama geliyormuş...
  2. Memleketini duyan şaşırıyor! Vedat Milor bakın aslen nereliymiş?
Sonraki Haber