Dünyanın en değerli pasaportları listelendi! Bakın Türk pasaportu kaçıncı sırada...

Dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip olan ülkeler listelendi. 2024 yılında düzenlenen listede Türkiye sıralaması yükseltmeyi başardı. İşte, dünyanın en güçlü pasaportları...

Henley & Partners şirketi tarafından en güçlü ülke pasaportlarına dair yapılan liste 2024 yılı için güncellendi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin verileri kullanılarak güncellenen listede Türk pasaportu da yükselişe geçti.

Her yıl düzenli olarak yapılan Pasaport Endeksi, dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olan ülkeler araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

O ülkenin pasaportuna sahip olan vatandaşlar vizesiz seyahatte ilk sırada yer alan ülke bakın neresi oldu.

İşte, dünyanın en güçlü pasaportları...

Singapur, vatandaşlarına 195 ülkeye vizesiz seyahat hakkı sunarak "Dünyanın En Güçlü Pasaportu" unvanını kazanmayı başardı. Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İspanya, 192 ülkeye vizesiz seyahat edebilme imkanı sunarak ikinci sırayı paylaştı.

Avusturya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Güney Kore ve İsveç, 191 ülkeye vizesiz giriş sağlayarak üçüncü sırada yer aldı. İngiltere, vatandaşlarına 190 ülkeye vizesiz seyahat hakkı sunarak dördüncü sırada, ABD on yıl önce listenin zirvesindeyken bu yıl ise 186 ülkeye vizesiz seyahat edebilme hakkıyla sekizinci sırada yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri, 62 sıra yükselerek 9. sıraya yerleşti ve 2006'dan bu yana vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısını 152'den 185'e çıkardı.

Türkiye söz konusu olan dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında 2024 yılında 7 basamak yükselerek 45. sırada yer amayı başardı. Türkiye 118 ülkeye vizesiz ya da varışta vize seyahat imkanı sunuyor.

Bilgi Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber