EYT SON DURUM | EYT ertelendi mi, iptal mi oldu? EYT ne zaman çıkacak? Açıklama geldi...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından meclis çalışmalarına ara verilmişti. Emekli olmak için EYT'yi bekleyen vatandaşlar son durumu merak ediyor. Peki EYT ertelendi mi, iptal mi edildi? EYT ne zaman yasalaşacak? AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıkladı.

EYT düzenlemesinin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyordu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından milli yas ilan edildi ve meclis görüşmelerine ara verildi. Bunun üzerine Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili araştırmalar hız kazandı.

Erken emeklilik için bekleyen vatandaşlar EYT’nin son durumunu merak ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin devam edeceği tarihe yönelik açıklamalarda bulundu. Peki EYT ertelendi mi, iptal mi edildi? EYT ne oldu? Ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilenler…

EYT ertelendi mi?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, twitter hesabından Meclis’in açılacağı tarihi duyurdu. Elitaş açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve
acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir."

EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

Meclis çalışmalarına 1 hafta ara verildiğini duyuran Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi. Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

Bilgi Haberleri

  1. İsrail Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinliyi öldürdü
  2. Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken yenileri kuruldu
Sonraki Haber