Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidecek mi 2024? Kaç ön eleme oynayacak?

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk mücadelesinde zafer Galatasaray’ın oldu. Önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Peki, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidecek mi? Kaç ön eleme oynayacak? İşte detaylar…

UEFA Ülke puanı sıralamasında Türkiye sezonu 9. sırada tamamlarken, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesti.

38. hafta öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kıyasıya bir yarış yaşanırken, şampiyonluk düğümü çözüldü.

Fenerbahçe’nin İstanbulspor karşısındaki galibiyeti şampiyonluğa yetmedi. Galatasaray, Konyaspor’u mağlup ederek 2023-2024 Süper Lig şampiyonu oldu.

Bu zaferle birlikte, Galatasaray önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etti.

Peki, Fenerbahçe'nin durumu ne olacak? Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı? Kaç ön eleme oynayacak? İşte tüm detaylar…

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi?

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda boy gösterecek. Sarı-kırmızılılar, tek ön elemeyi geçmesi durumunda gruplarda yer alacak.

Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi hayalini sürdürmeye kararlı. Ancak Kanarya'nın yolu biraz daha uzun.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak ve grup aşamasına kalabilmek için tam üç tur geçmesi gerekecek.

*
Sonraki Haber