Güneri Cıvaoğlu kimdir? Güneri Cıvaoğlu neden öldü?

Türk basının önemli isimlerinden olan Güneri Cıvaoğlu bu sabah saatlerinde acı haber geldi. Yaşadığı bir kaza sonrasında yoğun bakımda tedavi gören Gazeteci Cıvaoğlu’nun ölüm haberi Türk basınını derin bir hüzne boğdu. Peki Güner Cıvaoğlu kimdir? Güner Cıvaoğlu neden öldü?

Türk basının usta isimleri arasında yer alan Güneri Cıvaoğlu geçtiğimiz aylarda yaşadığı bir kaza sonucunda hastaneye kaldırılmıştı.

Temmuz ayından bu yana yoğun bakımda tedavisi süren Cıvaoğlu’nda sabah saatlerinde acı haber geldi.

Basın camiasını hüzne boğan haberin ardından Cıvaoğlu hakkındaki araştırmalarda hız kazandı. Peki Güneri Cıvaoğlu kimdir? Güneri Cıvaoğlu neden öldü?

GÜNER CIVAOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu, Temmuz ayında gittiği bir restoranda dengesini kaybederek düşmesi sonucunda başını çarmış ve beyin kanaması geçirmişti.

Yaşadığı kazanın ardından hastaneye kaldırılan Cıvaoğlu yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Temmuz ayından bu yana tedavi gören Cıvaoğlu hayat mücadelesi kaybederek bu sabah hayatını kaybetti.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

1939 yılında Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Akis dergisi, Yeni İstanbul gazetelerinde muhabir olarak mesleğe başlayan Civaoğlu, TRT'nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı.

Daha sonra Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

13 yıl boyunca Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, 1996 yılından bu yana ise Milliyet gazetesinde başyazarlık yapıyordu.

İstanbul Barosu'nda kayıtlı bir avukat da olan Güneri Cıvaoğlu, bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik hakkında ders verdi.

Bilgi Haberleri

  1. O bankada parası olanlar dikkat! Dev banka satışa çıktı...
  2. Türkiye - Karadağ maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Sonraki Haber