Hazırlanması çok kısa sürüyor: Kolay kandil simidi tarifi! Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

Mahlepli ve mahlepsiz olarak yapılabilen kandil simidi, kandil günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Berat Kandili gününde sevdiklerinize en pratik kandil simidini rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Peki mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi...

İslam alemi tarafından ilgiyle beklenen Berat Kandili bugün 6 Mart günü idrak ediliyor. Kandil vesilesi ile sevdiklerine kandil simidi hazırlamak isteyenler "Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?" sorusunu sorguluyor. Peki mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

Mahlepli kandil simidi malzemeleri neler?

2 çorba kaşığı sirke,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket kabartma tozu,

Aldığı kadar un,

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),

150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağı,

2 çorba kaşığı yoğurt,

3 çorba kaşığı çörek otu,veya susam

2 çorba kaşığı toz şeker,

2 tatlı kaşığı mahlep.

Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine yumurtaları, yoğurdu, erittiğiniz ve ılıttığınız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice ekleyin. Sonrasında çırpın. Devamında içine kabartma tozunu, mahlepi ve azar azar unu ilave edin. Ardından ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğurmalısınız.

Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayın ve simit şekline getirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Sonrasında hemen fırından çıkarın.

Simitleri hemen fırından almanız önemli, yoksa çıtırlıklarını kaybedebilirler.

Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparmalı ve parmak kalınlığında 10 cv civarında şeritler hazırlamalısınız. Bu şeritleri iki ucundan birleştirmelisiniz ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırmalısınız.

Hazırladığınız küçük simitleri önce yumurta akına sonra da isteğinize göre çörek otu veya susama batırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz simitleri tepsiye dizmelisiniz. Simitleri daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 ila 17 dakika arası pişirmelisiniz.

Pişirdiğiniz simitler ilk başta yumuşak olabilir, bu sebeple rengi döndükten sonra fırından almalısınız. Yoksa yanıp kuruyabilir. Simitler durup dinlendikçe sertleşecek ve kıvamını alacak.

Kandil simidiniz hazır, afiyet olsun!

Bilgi Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber