Hollanda’nın hazinesi Sivas’ta yeşerdi! Bu hasadı yapan, kazanç rekoru kırıyor

Hollanda’dan getirilen bu özel bitkinin Sivas’ta hasadı başladı. Güzelliği ve hoş kokusuyla herkesin beğenisini kazanan bu çiçek, çiftçilere de bol kazanç sağlıyor.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde saflığın ve masumiyetin simgesi olan şakayık çiçeğinin hasadı başladı. Yaklaşık 3 dönümlük alana ekilen bu muhteşem çiçekler, şimdi Sivas’ın bozkırını renklendiriyor.

Her şey, Gemerek ilçesinde yaşayan Nurettin Otyakmaz’ın 5 yıl önce Hollanda’ya yaptığı bir geziyle başladı.

Orada şakayık bitkisiyle tanışan Otyakmaz, tüm olumsuz düşüncelere rağmen bu güzel çiçeği Sivas’ta yetiştirme hayalini gerçekleştirmeye karar verdi.

Hollanda’dan aldığı şakayık bitkisini Türkiye’ye getirerek, Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Tatlıcak mezrasındaki 3 dönümlük alana ekti.

Otyakmaz, yaklaşık 5 yıl boyunca büyük bir sevgi ve özveriyle şakayıkları büyüttü. Bu süreçte, üçüncü yılda yaklaşık 20 bin tane çiçek elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Beyaz, pembe ve fuşya renklerinde açan şakayıklar, Gemerek’in bozkırını adeta bir renk cümbüşüne çevirdi.

Kazancı bol

Nurettin Otyakmaz, şakayık çiçeği yetiştirmenin kazançlı bir iş olduğunu belirterek, bu işe nasıl başladığını ve deneyimlerini paylaştı.

Otyakmaz, “Yaklaşık 5 sene önce bu işe başladım. Çok zor bir iş değil, kazançlı bir iş ama sevmek lazım. Burada yetiştirdiğimiz üç tane rengimiz var; beyaz, pembe ve fuşya. 3. yılda bu sene yaklaşık 20 bin tane çiçek kestik, verimi de çok iyi. İklimi de çok sevdi. Köklerini Hollanda’dan getirdim. Buraların iklimini seven bir bitki. Kışın soğuğunu görmesi gerekiyor, en azından kar olmasa bile don kesinlikle olması gerekiyor” dedi.

KAYNAK: İHA

Bilgi Haberleri

  1. Kış kapıya dayandı, aktarlar dolup taştı! İşte en çok satılan bitki; hastalık bırakmıyor
  2. 18 Ekim 2024 cuma namazı saat kaçta? İstanbul, İzmir, Ankara ezan vakitleri
  3. Para mı, sağlık mı? Rüyada altın görmek bakın ne anlama geliyor
Sonraki Haber