İBB bina tespiti sorgulama nasıl yapılır? İBB bina dayanıklılık tespiti ücretli mi, başvuru nasıl yapılır?

Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen depremler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı bina hasar tespiti başvuruları sorgulanıyor. Peki İBB bina tespiti sorgulama nasıl yapılır, ücretli mi? İşte İBB bina dayanıklılık tespiti başvuru yöntemi...

Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrası İstanbul'da yaşayan vatandaşlar da bina hasar tespiti sorgulama işlemlerine başladı. Olası İstanbul depremi için vatandaşlar bina tespiti yaptırarak binalarının sağlamlığını kontrol ettirmek istiyor. İstanbul genelinde, 2000 senesi öncesinde yapılan binalarda “Hızlı Bina Tarama Yöntemi” ile yapılan projede, öncelikle Avcılar ve Silivri ilçelerinde çalışma başladı. Peki bina tespiti başvurusu nasıl yapılır, ücretli mi?

İBB bina tespiti nasıl yapılır?

İBB tarafından yapılan Hızlı Tarama ile bina tespiti projesinin amacı, İstanbul’daki mevcut yapı envanterinin Deprem Master Planı’nda açıklanan ikinci kademe değerlendirme yöntemleri ile, mümkün olan en hızlı şekilde deprem risk durumlarını tespit etmek ve böylece bölgelerin durumunu öğrenerek ortaya çıkarmak. Söz konusu çalışma ilk olarak Avcılar ve Silivri ilçelerinde başladı. Şimdi ise İstanbul’un diğer 37 ilçesinde yapılmakta.

İBB bina tespiti ücretsiz mi?

İBB bina tespiti uygulamasının deprem risk hasar analizlerinin yapılması için ücretsiz olarak yapıldığı bilinmekte.

İBB bina tespiti başvurusu nasıl yapılır?

2000 senesi öncesinde İstanbul'da inşa edilen binalarda “Hızlı Bina Tarama Yöntemi” ile yapılabilen bina inceleme talebi, İBB resmi internet sayfası üzerinden alınabiliyor.

2023 İBB BİNA TESPİTİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

Bilgi Haberleri

  1. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlandı
  2. Dışişleri Bakanı Fidan: İki devletli çözüm için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz
Sonraki Haber