İKEA'da pencere olmamasının nedeni bakın neymiş...

İKEA çoğu mağzanın aksine dışarıyı hiç göremediğiniz nadir yapılar arasında gelir. Mağazanın genelinde hiç pencere bulunmaması oldukça dikkat çekerken nedeni de merak edilir. Bakın pencere olmamasının nedeni neymiş.

Özellikle yeni evlenecek veya mobilyalarını yenilemek isteyen kişilerin tercih ettiği İKEA ürün çeşitliliği nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen markalar arasındadır.

Ev alışverişi ile ilgili hemen her şeyin bulunduğu bu mağazaların içerisine girdiğinizde ise diğer mağazaların aksine herhangi bir pencere ve dışarıyı görebileceğiniz bir nokta olmadığını fark etmişsinizdir.

Dışarıyla tamamen bağınızı koparan bu mağazanın neden hiç penceresi olmadığını ve labirent gibi yapılma nedeni duyduktan sonra şaşıracaksınız.

HİÇ PENCERE YOK ÇÜNKÜ...

Herkesin dikkatini çeken nedenini merak ettiği IKEA mağazalarındaki pencere detayı meğer müşterinin zaman algısını yok etmek için konulmayan ayrıntılardan biriymiş.

Tamamen bir satış stratejisi olarak uygulanan bu yöntemle müşterinin mağaza içerisinde daha uzun vakit geçirmesi sağlanarak alışveriş süreleri uzatılıyormuş.

Pencere olmamasının yanında labirent gibi yapılan iç dizaynda müşterinin çıkış noktasını bulmaya çalışırken tüm reyonlara bakmasını sağlıyormuş. Bu iki yöntemle müşteri mağazanın içinde hem çok zaman geçiriyor hem de satın alma dürtüsü nedeniyle alışveriş yapabiliyor.

Bilgi Haberleri

  1. Maaşları 150 bin TL'yi buluyor! Kepçe operatörü nedir, nasıl olunur?
  2. Ekspertiz ücreti 2024: 2.elde ekspertizi kim öder? Masrafları alıcı mı/satıcı mı öder?
Sonraki Haber