İstanbulluların yüzü gülecek! İETT’den ücretsiz ulaşım müjdesi

İETT, İstanbullulara müjdeyi verdi. Metro, tramvay ve İETT araçlarının buluşma noktası olan Alibeyköy Transfer Merkezi’nde ücretsiz aktarma imkanı sunuyor.

İETT, İstanbul’un farklı noktalarına yeni seferler eklenen Alibeyköy Transfer Merkezi’ni hizmete açtı.

Artık Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinden Alibeyköy’e ulaşmak çok daha kolay ve hızlı olacak. TM kodu ile günde 131 otobüs seferi ve toplamda 2 bin 370 farklı sefer düzenlenmeye başladı.

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Pek çok mahallelerden merkezi noktalara ulaşmak için hem çok fazla zaman harcanıyordu hem de çift bilet ödeniyordu. Alibeyköy Transfer Merkezi’nde uyguladığımız ücretsiz entegrasyonla birlikte, bu bölgedeki tüm mahallelerden 20’ye yakın merkezi noktaya tek biletle ulaşma imkanı sağlamış olduk.”

ÜCRETSİZ AKTARMA YAPILABİLECEK

Alibeyköy Transfer Merkezi devreye girdi ve aynı güzergahta yol alan 36Z, 36G ve 36L hatları kısaltılacak. Bu değişiklikle birlikte, yoğun trafik içinde sefer kaybı yaşanan hatlarda yılda 53 bin 500 km tasarruf sağlanacak.

Yeni TM kodlu hatlarla birlikte daha sık sefer düzenlenecek ve duraklarda bekleme süreleri kısaltılacak. İstanbullular böylece daha hızlı, konforlu ve rasyonel bir ulaşım deneyimi yaşayacak.

Ayrıca, Alibeyköy Transfer Merkezi’ne İETT araçları ve tramvay ile gelenler, buradan hareket eden tüm İETT araçlarına ücretsiz aktarma yapabilecek.

Bilgi Haberleri

  1. Asfiksi nedir? Narin'in adli tıp raporunda "asfiksi" tespiti...
Sonraki Haber