İstanbul'un en kalabalık ilçesi! Esenyurt'ta fay hattı var mı? Esenyurt deprem bölgesi mi?

Megakent'in en çok nüfusa sahip ilçesi olan Esenyurt, deprem riski açısından merak ediliyor. Esenyurt deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu araştırılıyor. İşte deprem risk raporlarına göre Esenyurt'un durumu...

Türkiye'de 11 ilde etkili olan ama 81 ilde yürekten hissedilen deprem sonrası, sismofobi yaygınlaştı.

Milyonlarca vatandaş deprem korkusuyla geceyi gündüz ediyor.

Aktif fay hatlarının bulunduğu Türkiye, tarihte büyük ve yıkıcı depremleri birçok kez tecrübe etti. Gölcük ve Elazığ'ın ardından şimdi Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep ve çevresinde yıkım yaşandı.

Depremlerin akabinde 84 milyonun aklında "evimin altından fay hattı geçiyor mu" sorusu yer alıyor. Özellikle uzmanların "İstanbul depremi"ne dikkat çekmesi, endişeyi daha da arttırıyor.

İstanbul, hem nüfus ve yapı yoğunluğu hem de fay hatlarına yakınlığı nedeniyle yüksek bir deprem riski taşıyor. Megakent'te yaşayanlar, güvenli ve riskli bölgeleri öğrenmek istiyor.

İstanbul'un hangi ilçeleri deprem bölgesi, hangi ilçeleri düşük riskli açıklandı.

En kalabalık ilçelerinden biri olan Esenyurt da merak edilenler arasında. 2022 verilerine göre 1.127.489 kişi ile nüfusu, 57 ilden daha fazla olduğu ortaya çıktı.

53 mahalleden oluşan Esenyurt'ta fay hattı var mı, deprem bölgesi mi merak ediliyor. Peki, Esenyurt güvenli mi, riskli mi? İşte detaylar...

Esenyurt olası bir İstanbul depreminde, deprem riski orta ilçeler arasındadır.

İBB tarafından yayımlanan 2019 deprem riski analiz raporuna göre;

7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Esenyurt’taki binaların ortalama %36’sının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %38’inin hafif, %20’sinin orta, %4’ünün ağır ve %1,4’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir.

Esenyurt’ta, analiz edilen toplam bina sayısı 38.685’tir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

Bilgi Haberleri

  1. İsrail Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinliyi öldürdü
  2. Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken yenileri kuruldu
Sonraki Haber