Konserve kapaklarını böyle kapatın, hava alma sorununu ortadan kaldırın...

Kışlık konserveler her ne kadar dikkatli ve özenli bir şekilde yapılıyor olsa da kapakları iyi kapatılmadığında hava alma sorunu ile karşı karşıya kalınır. Bu sorun nedeniyle konservelerde erken bozulmalar yaşanabilir. Sizde bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorsanız kavanoz kapağını meğer o şekilde kapatmak gerekiyormuş...

Yaz aylarının sonuna yaklaşmamızla birlikte çoğu kişi tarafından kışlık hazırlıklarda başlamış durumda.

Özellikle de kavanozda saklanacak olan, menemen, sos, turşu gibi birçok erzak özenle hazırlanıyor olsa da kavanoz kapakları doğru şekilde kapatılmadığında ne yazık ki verilen onca emekte boşa gitmiş oluyor.

Kavanoz kapakları doğru şekilde kapatılmadığında yaşanan hava alma sorunu konservenin içerisinde bulunan gıdanın erkenden bozulmasına neden oluyor.

Sizde konservelerinizi yaparken kavanoz kapaklarınızı bu yöntemle kapatın hava alma sorununu tamamen ortadan kaldırın.

3 İLERİ 1 GERİ...

Sosyal medya üzerinden içerik üreticiliği yapan bir hesap tarafından paylaşılan bilgiye göre kavanoz kapaklarınızı bu 3 ileri 1 geri tekniği ile kapatmanız hava alma sorununun önüne geçmede oldukça etkili olduğundan konservelerinizin uzun süre bozulmamasını sağlıyor.

Tek yapmanız gereken kavanozlara yaptığınız gıdayı yerleştirmek ve ardından kapağı üzerine yerleştirerek 3 kere ileri doğru çevirmeniz ve ardından 1 kez geriye doğru çevirmeniz kapağın kilitlenmesine ve elle kolaylıkla açılmayacak kadar sıkı kapanmasını sağlayacak.

Bilgi Haberleri

  1. Piyasa değeri en yüksek olan Türk futbolcular belli oldu! Juventus’un genç yıldızı değerine değer kattı...
  2. Otomobil satışında yeni dönem: 2025'ten itibaren zorunlu olacak
  3. Asgari ücrette zam oranları 2025! Öngörülen brüt ve net maaş...
Sonraki Haber