NBA şampiyonu o takım satılıyor! İşte, satış değeri dudak uçuklatan o takım…

NBA takımları arasında yer alan ve oldukça başaralı olan o takın hakkında alınan karar basketbolseverleri şaşkına çevirdi. 22 senenin ardından satılma kararı alınan takımın piyasa değeri dudak uçuklattı. İşte, satışa hazırlanan o NBA takımı…

NBA serisinde 16 yıllık şampiyonluk hasretine son vererek taraftarlarını şampiyonluk sevincine boğan takım için satılma kararı alındı.

Yaşanan bu gelişme basketbol dünyasını şaşkına çevirdi. ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre, çoğunluk hisselerinin 2024 yılının sonuna dek satılması beklenirken kulübün satışının tamamının 2028 yılında gerçekleşeceği paylaşıldı.

Basketbol dünyasına bomba gibi düşen bu kararın ardından değeri dudak uçuklatan NBA takımını kimin alacağı da merakla bekleniyor.

Satışa çıkan takım…

Bu yılki başarısı ile tüm takımları gerisinde bırakarak NBA şampiyonu olan Boston Celtics satış kararı ile gündeme bomba gibi düştü.

Celtics tarafından yapılan resmi açıklamada, satışın 2028 yılında sonlanacağı ve 63 yaşındaki Wyc Grousbeck'in 2028 yılına kadar kulübün başında kalmaya devam edeceği belirtildi.

Grousbeck, Boston Celtics'i 2002 yılında 360 milyon dolara satın almış ve bu süre zarfında kulüp iki kez (2008, 2024) NBA şampiyonu olmayı başarmıştı.

Ekonomi dergisi Forbes ise takımın değerini belirledi. Dudak uçuklatan rakam 2023 yılında belirlenen değere göre takımın piyasa değeri 4.7 milyar dolar.

Bilgi Haberleri

  1. İran’dan Yahya Sinwar açıklaması: Gençler ve çocuklar için bir model olacak
  2. Kayseri'de ters yönde giden sürücüye ceza kesildi
  3. Düzce'de sokakta zehir tacirliği yapanlara operasyon
Sonraki Haber