Ne ev, ne arsa! Uzman isim "Daha karlı" dedi: Yatırımı buna yapın

Yatırım dünyasında yeni bir döneme giriliyor. Uzman isimden gelen bu öneri yatırımcının rotasını değiştirdi. Evi bırakın yatırımı buna yapın…

Forte Teknoloji'nin iştiraki CETWELL, tarım sektörüne yatırım yapmak isteyenler için, anahtar teslim sera projeleri ile yatırımcılara modern ve verimli tarım ortamları sağlıyor.

Türkiye'de 22 bin dekarı bulan modern sera alanı, her yıl 1.500 dekar artış göstererek büyümeye devam ediyor.

EV ALMAKTAN DAHA KARLI

Sera yapımının ev almaktan daha karlı olduğunu belirten FORTE Genel Müdürü Hasan Cengiz Bayrak, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Topraksız tarım, bitkilerin geleneksel toprak yerine besin çözeltileri, perlit ve kaya yünü gibi alternatif ortamlar içinde yetiştirildiği, daha verimli ve çevre dostu bir tarım yöntemi.

Bu yöntem, su ve kimyasal kullanımını azaltarak, hastalık ve zararlı maddelerden korunmayı sağlıyor. Topraksız seraları, bir teknoloji üssü olarak da görebiliriz. Hali hazırda kullanılan birçok teknoloji olmasına rağmen bu alanda yapılacak birçok yeni fırsat da oluşuyor.

Modern teknolojilerle desteklenen topraksız tarım, büyüyen global akıllı tarım pazarında önemli bir yere sahip. Küresel akıllı tarım pazarının 2022'den 2030'a kadar yıllık %10,2'lik bir bileşik büyüme oranıyla 2030 yılına kadar 35,98 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Ekonomik veriler bu kadar ortadayken bu kapsamda anahtar teslim projeler üreten CETWELL ile Türkiye'de topraksız tarım yatırımı yapmak isteyen yatırımcıları bir araya getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde farklı finansal yapıları da ortaya koyacağız. Daha düşük sermaye ile halkımızın yatırım yapmasını da sağlayacağız."

DEĞERİ GİDEREK ARTIYOR

Sera yatırımları, yalnızca finansal kazanç sağlamakla kalmayıp, tarımsal verimliliği ve sürdürülebilirliği de önemli ölçüde artırıyor.

Modern tarım teknikleri ve topraksız tarım uygulamaları, çevre dostu üretim yöntemleriyle geleceğe yönelik önemli bir yatırım fırsatı sunuyor.

Uzmanlar, Türkiye'de sera yatırımlarının önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacağını ve yatırımcılar için cazip bir seçenek olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Bilgi Haberleri

  1. Uyumadan önce karbonat ve balı karıştırıp tüketin, bakın neye iyi geliyor
  2. Kırmızı, Sarı, Yeşil… En sağlıklı elma bakın hangisiymiş
Sonraki Haber