O ülkeye vize almak hayal oldu! Randevular 2026’ya kadar erteleniyor...

Tatil planını yurt dışı için yapanlar vize başvurusu için o ülkeyi listenizden çıkarmanız gerekecek. O ülkenin kapıları kapandı vize başvuruları 2026 yılına kadar ertelendi.

Son dönemlerde Türkiye’de tatil masrafları hızla artış gösterirken birçok kişi rotasını yurt dışına doğru çevirdi.

Her ne kadar turistlerin ilk tercihi hala Türkiye olsa da Türk vatandaşların çoğu tatil planı yaparken artık Avrupa ve Balkan Ülkelerini tercih etmeye başladı.

Yurt dışı seyahati nedeniyle vize başvurularında da son dönemlerin en çok artık yaşandığı zamanlar bu yıl olarak kayıtlara geçti.

Ancak vize başvurularına verilen ret oranları da tüm zamanların en fazla seviyesine çıkaran Avrupa ülkeleri sonrasında bir kötü haber de o ülkeden geldi.

2026 YILINA KADAR RANDEVU YOK

Geçtiğimiz senelerde Türk vatandaşları için çok zorlamayan vize prosedürleri uygulayan ABD, ikili ilişkilerde meydana gelen sorunların yanı sıra vize başvurularındaki yükselişin de etkisiyle çapıcı değişiklikler yaptı.

Türkiye'den yapılan başvurular için daha düşük sayıda kontenjanlar açmaya başlayan ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, vize başvurularının yığılmasına neden oldu.

ABD vizesi için Türkiye'den yapılacak yeni başvurularda en erken tarih 2026 senesinin ocak ayına kadar ertelenirken, bu durum birçok vatandaş tarafından "Türkiye'ye vize kısıtlaması" yorumlarına neden oldu.

Bilgi Haberleri

  1. Emel Sayın hayatını canlandırmasını istediği ismi açıkladı! “Bana benzeyecek ve iyi anlatabilecek...”
  2. Banka hesabı şaşkına çevirdi! Gözünü 50 milyar dolar borçla açtı...
Sonraki Haber