Su şişelerinin etrafında çıkıntılar olmasının nedeni bakın neymiş...

Gün içerisinde dışarıda olan birçok kişi genellikle plastik şişeli suları tercih eder. Markası ne olursa olsun bu plastik şişlerin etrafında bulunan çıkıntılar ve tabanlarındaki çiçeğe benzer şekil hepsinde olur. Kimsenin anlamını bilmediği bu çıkıntıların ve şeklin yapılış nedeni bakın neymiş...

Günde tüketmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz temel gıda şüphesiz sudur. Ev dışında bulunulduğunda ve suya ihtiyaç olunduğunda çoğunlukla pet şişe sular tercih edilir.

Cam şişeye nazaran daha yoğun olarak tercih edilen pet şişelerin dış görünüşleri çoğu kişinin dikkatini çeken bazı detaylara sahiptir.

Bu detaylardan ilki suyun markası her ne olursa olsun şişelerin dışında yer alan çıkıntılardır. Bu çıkıntıların yanında bir de şişenin tabanında yer alan çiçek benzeri şekil tüm plastik su şişelerinde aynıdır.

Bakın şişenin etrafında bulunan çıkıtılar ve şişenin tabanında bulunan çiçek benzeri şeklin yapılmasındaki neden neymiş.

OLDUKÇA ÖNEMLİYMİŞ...

Pet şişlerinin tasarımda karşılaştığımız iç bükey ya da dış bükey tasarımların nedenleri arasında ilk göze çarpan neden kolay tutulma imkanı sağlamalarıymış.

Bu iç ya da dış bükey tasarlanan yüzey sayesinde ellerimiz ıslakken şişeyi daha rahat tutmamız sağlanıyormuş. Bunun yanında şişelerin sıcak ya da soğuk havalarda tasarımının kolayca bozulmasını önlemek amacıyla da çıkıntılar yapılıyormuş.

Bun nedenlerin yanına bir de geri dönüşümü ekleyen tasarımda yapılan girinti ve çıkıntılar sayesinde yukarıdan aşağıya daha büzülmesi sağlanıyormuş.

Şişelerin altında bulunan ve çiçek benzeri şekil ise şişenin zeminde sağlam durmasını ve daha estetik gözükmesini sağlamak için yapılıyormuş.

Bilgi Haberleri

  1. 22 Eylül reyting sonuçları: Deha dizisi reytinglere damga vurdu
  2. Yeni sezonu bekleniyordu final açıklaması şoke etti! Kızıl Goncalar’da geri sayım başladı...
Sonraki Haber