Tapuda yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri için zorunlu olacak...

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren yeni sistem için geri sayım başladı. Yeni sistem tapu sahibi olan herkes için zorunlu olacak. İşte, tapuda zorunlu olacak yeni sistem...

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen ve gayrimenkul sisteminde önemli bir yenilik olarak nitelendiren yeni dönem için geri sayım başladı.

15 Eylül 2024’te hayata geçecek olan sistem tapu sahibi olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Ev ya da dükkan fark etmeksizin tapu sahibi olan ve mülklerini kiraya veren tapu sahipleri ilanlarını artık bu sisteme kayıt edecek.

Emlak sektöründe şeffaflık sağlamayı ve tüketicilerin güvenle ilanlara erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen yeni sistemi tarafından onaylanmayan ilanlar 1 Ocak 2025 tarihinden sonra gösterilmeyecek.

TAPUDA YENİ SİSTEM

Tüketici güvenini sağlamak için yapılan bir dizi yeni önlem arasında tapu sahiplerini yakından ilgilendiren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) için geri sayım başladı.

Tapu sahibi olan ve mülklerini kiraya vermek isteyenlerin kayıt olması gereken sistem emlak sektöründe şeffaflık sağlanması adına büyük bir yenilik olacak.

Satılık ve kiralık tüm taşınmaz ilanları için zorunlu hale gelecek olan uygulamaya emlak işletmeleri tarafından, yetki belgesi sahipleri ilan girişi yapabilecek, ve doğrulanmış ilanlarda "EİDS'den yetki doğrulaması yapılmıştır" ibaresi veya logosu yer alacak.

31 Aralık 2024'e kadar geçerli olan sürede, doğrulama yapılmasa dahi ilan verilebilecek. Ancak, 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle, yetki doğrulaması yapılmadan ilan yayımlamak mümkün olmayacak. Geçiş dönemi için sağlanan bu süre, emlak işletmelerine yetki belgesi edinmeleri için ek süre tanımayı amaçlıyor.

Söz konusu olan bu yeni sistem ile birlikte emlak dolandırıcılığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bilgi Haberleri

  1. İsrail Beyrut'ta yine gazetecileri hedef aldı: 3 gazeteci öldü
  2. Sakarya'da mantar toplamak için gittiği ormanda ölü bulundu
  3. Gedson Fernandes: Golüm değil, 3 puan önemli
Sonraki Haber