Uçaklar iniş ve kalkış yaparken güneşliklerin açılmasının nedeni bakın neymiş...

Uçak seyahati sırasında iniş ve kalkış anında yapılan uyarılarda güneşliklerin hep açık olması gerektiği söylenir. Çoğu kişi için bunun herhangi bir önemi yok gibi duruyor olsa da meğer oldukça önemliymiş. Bakın güneşliklerin açık tutulmasının nedeni neymiş...

Daha hızlı ve konforlu olduğu için birçok kişi şehirler arası ya da ülkeler arası seyahatlerinde uçak yolculuğunu tercih eder.

Uçağın kalkış ve iniş zamanlarına yaklaşıldığında yapılan çeşitli uyarıları herkes bilir. Bu uyarılar sırasında cam güneşliklerinin açılması da önemle vurgulanır.

Çoğu kişi iniş ve kalkış sırasında güneşliklerin açılmasının istenmesinin herhangi bir anlamı olmadığını düşünse de meğer oldukça önemli bir anlamı varmış.

GÜNEŞLİKLERİN AÇIK OLMASI GEREKİYOR!

Uçak seyahatinin şüphesiz en kritik anları iniş ve kalkış anlarıdır. Yaşanan kazaların çoğunun iniş ve kalkış sırasında olması da bu anların kritik olarak değerlendirilmesindeki en büyük etkenlerdendir.

Bu kritik anlara yaklaştığınızda kokpitten yapılan uyarılarda mutlaka cam güneşliklerinizin açılması istenir. Bunun ilk ve en önemli nedeni uçuş güvenliğini sağlamak içindir.

Yaşanabilecek acil durumlarda güneşliklerin açık olması kabin görevlilerin dışarıda durumu gözlemlemesine ve olası tehlikeleri fark edebilmeleri için oldukça önemlidir.

Uçak kanadında yaşanabilecek durumların fark edilmesini sağlayan camlarda tamamen güvenliğin sağlanması amacıyla güneşliklerin açılması gerekir.

Bilgi Haberleri

  1. Futbolcular neden bileklerini ve parmaklarını flasterle sarıyorlar?
  2. 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası afişi yayınlandı! Afişteki Türk futbolcu dikkat çekti...
Sonraki Haber