Uçuş görevlileri uyardı! Uçakta ayakkabınızı çıkarmayı aklınızdan bile geçirmeyin…

Günümüzde ulaşım araçları arasında en sık kullanılan araç uçaklardır. Hızlı olması nedeniyle tercih edilen uçaklarda uzun yolculuklar sırasında ayakkabılar çıkarılmak istenebilir. Ancak tam da bu noktada uçuş görevlerinden uyarı geldi. Bakın neden uçakta ayakkabı çıkarmamak gerekiyormuş…

Ulaşım tercihleri arasında son dönemlerde daha sık tercih edilen havayolları hakkında uçuş görevlilerinden zaman zaman uyarılar gelir.

Özellikle de ülke değişikliklerinde tercih edilen uçaklarda saatlerce yolculuk yapılması gerekir. Bu yolculuklar sırasında rahatlamak için ilk yapacağınız şey belki de ayakkabılarınızı çıkartmak olacaktır.

İşte bu noktada durup düşünmenizde fayda var çünkü uçakta ayakkabılarınızı çıkartmak sandığınız kadar masum değil. Uçaklarla ilgili bilinmeyen ayrıntılar arasında yer alan bu bilgiyi öğrendikten sonra bir daha isterse günler sürsün ayakkabılarınızı çıkarmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyeceksiniz.

Uçaklarda ayakkabınızı sakın çıkarmayın…

Uçaklar hakkında yapılan bilgilendirmelere uçuş görevlileri tarafından bir yenisi daha eklendi. Söz konusunu bilgilendirmeye göre rahatlamak adına yapılan ayakkabı çıkarmak asla yapılmaması gerekenler arasında yer alıyor.

Uçaklar her ne kadar sizlere temiz gözüküyor olsalar da sandığınız kadar temiz olmadıkları için ayakkabılarınızı çıkartarak yolculuk ettiğinizde uçaktaki her türlü kiri ayaklarınıza alabiliyorsunuz.

Özellikle de görevliler kesinlikle uçak tuvaletlerine çıplak ayakla girilmemesi gerektiğiniz vurguluyor. Çünkü tuvalet yüzeyinde bulunan ıslaklık ne yazık ki sadece sudan ibaret olmuyor.

Uçak temizlikleri çok kirli olmadıkları sürece sadece üstten gerçekleştirildiğinden türlü bakteri ve mikropların bulunduğu alanlar halini alabiliyor. Ayrıca uçak tuvaletlerinde bulunan kağıt havluyu da kullanmamanızı öneren görevliler en sağlıklı olanın yanınızda bulunan peçeteyi kullanmanız olduğunu aktarıyor.

Bilgi Haberleri

  1. Asgari ücrette zam oranları 2025! Öngörülen brüt ve net maaş...
  2. Patlıcanı kızarttıktan sonra bu yöntemi uygulayın, fazla yağı anında kayboluyor...
  3. Zeka Testi: Resimdeki hatayı 8 saniyede bulan çıkmadı!
Sonraki Haber