Ünlü fast-food markası ifşa listesinde! Artık önünden bile geçmeyeceksiniz...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde yer alan ünlü fast-food markası dikkat çekti. Birçok kişinin severek tükettiği markaya ait ürünlerde usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesini yayımlamasının ardından özellikle de ünlü markalar tarafından yapılan gıda usulsüzlükleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

Renklendirici kullanılan peynir, zeytinler, domuz ve at eti tespit edilen köfteler, zeytinyağı olmayan yağlar ve şeker katılan ballar ve daha birçok ürün tüketiciyi şaşırtıyor.

Bakanlığın resmi sitesi üzerinden yayınlanan listeye severek tüketilen ünlü fast-food markasına da damga vurdu.

KANATLI ETİ TESPİT EDİLDİ!

Tarım ve Orman Banaklığı tarafından 2 Ekim’de yayınlanan listesinde ünlü fast-food zinciri Arby’s’in Kayseri’de bulunan bir şubesi de yer aldı. Bakanlık ekiplerin tarafından yapılan incelemede Roast Beef adı ile satılan 231011-2 serisinde dana eti yerine kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.

Medyada büyük bir yankıya neden olan bu durumun ardından Arby's'in servis sağlayıcısı tarafından ilk açıklama geldi.

Açıklamada, aynı ekipmanla numune alındığı bu sırada et ürününe tavuk geninin bulaştığı belirtildi. Konuyla ilgili yaklaşık bir yıldır da devam eden bir yargı süreci olduğu öğrenildi.

*
Sonraki Haber