Uzmanlar açıkladı! Yumurtaların üzerinde yer alan leke ve çıkıntılar...

Yumurta alırken herkesin fark ettiği detaylar arasında olan yumurta yüzeyinde yer alan leke ve çıkıntılar için uzmanlardan açıklama geldi. Çoğu kişiyi almaktan vazgeçiren o leke ve çıkıntıların sebebi belli oldu.

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıların vazgeçilmeleri arasında şüphesiz yumurta yer alır.

Sağlık açısından sağladığı sayısız fayda nedeniyle hemen herkesin severek tükettiği yumurtalar satın alınırken o detaylara dikkat çeker.

Her yumurtada olmasa da bazı yumurtaların yüzeylerinde lekeler ve çıkıntılar bulunur. Birçok kişiyi almaktan vazgeçiren bu detayların ne olduğu ise merak edilen detaylar arasında yer alır.

MEĞER LEKE VE ÇIKINTILARIN SEBEBİ...

Yumurta yüzeyinde bulunan leke veya çıkıntılar yumurtanın sağlıklı olup olmadığı konusunda soru işaretleri oluşturabiliyor.

Uzmanlar ise bu leke veya çıkıntıların yumurtaların sağlıklı olup olmadıkları konusundaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak açıklamalar yaptı.

Yumurtalardaki leke ve çıkıntıların ana nedeni olarak ise pigment varyasyonları ile kalsiyum birikintileri olduğu belirtildi. Tavuğun üreme sisteminde meydana gelen değişiklikler yumurtanın yapısını değiştirdiğinden yüzeyde dikkat çeken lekeler meydana getiriyormuş.

Yani, kısaca tavuğun vücudunda kalsiyum fazlalığı ya da eksikliği nedeniyle lekeler oluşur. Oluşan bu lekeler ise yumurtada herhangi bir olumsuzluk oluşturmadığından risksiz bir şekilde tüketilebilir.

Bilgi Haberleri

  1. Su Ph değeri kaç olmalı? İşte kaliteli suyun 5 özelliği
  2. Çöp kovalarındaki bu delik bakın aslında ne işe yarıyor
Sonraki Haber