Zeytini kırdığınız zemine ekleyin, hem lezzetini arttırın hem de kararmasını önleyin...

Kahvaltıların olmazsa olmazı olan zeytinlerin hasat edilmesinin ardından kurulma dönemi başladı. Kırık zeytinlerin ise kurulurken yapılacak bu hamle hem zeytinlerin lezzetini arttıracak hem de kararma sorununu ortadan kaldıracak.

Kışlık hazırlıklar devam ederken yaz aylarının sonuna gelmemizle birlikte zeytin ağaçlarında da hasat başlamıştı.

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı olan zeytinler toplanma işleminin ardından çeşitli şekillerde değerlendiriliyor olsa da çoğu kişi kendi zeytinini kendi yapmayı tercih ediyor.

Zeytin yaparken dikkat edeceğiniz o detaylar özellikle de yeşil zeytinlerde yaşanan kararma sorununu temelli ortadan kaldırıyor.

ZEMİNE EKLEYİN KARARMAYI UNUTUN...

Birçok şekilde kurma işlemi gerçekleşen zeytinlerde kırma işlemi de sıklıkla yapılır. Sıklıkla yeşil zeytinlerde yapılan kırma işlemi sonrasında kararma sorunu yaşanabiliyor.

Kararma sorununu yaşamamak için yeşil zeytinleri kırmadan hemen önce zeytinleri beklettiğiniz suya bir yemek kaşığı tuz eklemeniz ve kırma işlemini yapacağınız zemine bir tutam kaya tuzu serpmeniz salamura yapacağınız zeytinleri kararmadan olgunlaşmasını sağlayacak.

Ayrıca zeytinleri kurduğunuz kavanoza da kaşık kaya tuzu ve limon tuzu eklemeniz hem zeytinlerinizin lezzetini arttıracak hem de bozulma sorununu ortadan kaldıracak.

*
Sonraki Haber