ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin: İsrail'e atılan füzeler engellendi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, İran'dan İsrail'e gönderilen füzelerin engellediğini söyledi ve bundan sonra da yapılacak tüm saldırıların durdurulacağının mesajını verdi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Amerika, İsrail'in arkasında durmaya devam ediyor.

Her fırsatta yaptığı katliamlara rağmen İsrail'i savunan Amerika'dan bir açıklama daha geldi.

Açıklama, ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD ordusunun, İran tarafından İsrail’e fırlatılan çok sayıda füzeyi engellediği belirtildi.

ABD’nin, İsrail’in savunmasına olan taahhüdünü yerine getirdiğini ifade eden açıklamada, İran’ın bu saldırısı ‘kabul edilemez bir saldırganlık’ olarak kınandı.

"İRAN'IN BU ÇİRKİN SALDIRGANLIK EYLEMİNİ KINIYORUZ"

Bakan Austin'in açıklamasının devamı ise şu şekilde:

Bugün, Orta Doğu'daki ABD kuvvetleri, İsrail'in savunmasında İsrail ile ortak olma taahhüdümüzü yerine getirirken, İran tarafından İsrail'e doğru fırlatılan çok sayıda füzeyi önledi.

İran'ın bu çirkin saldırganlık eylemini kınıyor ve İran'a, vekil terörist grupları da dahil olmak üzere, bundan sonra yapacağı her türlü saldırıyı durdurması çağrısında bulunuyoruz.

Orta Doğu'daki güçlerimizi ve çıkarlarımızı korumaktan, İsrail'in ve bölgedeki ortaklarımızın savunmasını desteklemekten asla çekinmeyeceğiz.

"ABD, ORTAKLARINI KORUMAK ÜZERE KONUŞLANIYOR"

Bugün İran'ın saldırısından hayat kurtarmaya yardımcı olan ve İsrail'in savunmasını desteklemeye ve çatışmanın genişlemesini ya da tırmanmasını önlemeye devam eden ABD askerlerinin yetenekleri ve cesaretleriyle gurur duyuyorum.

Kuvvetlerimiz Orta Doğu'daki ABD birliklerini ve ortaklarını korumak üzere konuşlanmaya devam etmektedir ve Bakanlık halkımızı savunmak, İsrail'in kendini savunmasına daha fazla destek sağlamak ve gerilimin tırmanmasını engellemek için önemli bir kapasiteye sahiptir.

Durumu yakından izlemeye ve müttefiklerimiz ve ortaklarımızla istişare etmeye devam edeceğim.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Dünya Haberleri

  1. Lübnan'dan İsrail'e roket saldırısı
  2. ABD Başkanı Joe Biden İran'a yaptırım için harekete geçti
Sonraki Haber