Biden'dan Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile nükleer çatışma hazırlığı talimatı

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Biden, Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiğini ileri sürdü.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

New York Times (NYT) gazetesi, mart ayında onaylanan gizli bir belgenin içeriğinde ABD Başkanı Joe Biden'ın "Çin tehdidine yeniden odaklanan gizli nükleer stratejiyi" onayladığını öne sürdü.

BIDEN'DAN AMERİKAN ORDUSUNA NÜKLEER ÇATIŞMALARA KARŞI HAZIRLIK TALİMATI

Biden'ın mart ayında ABD'nin caydırıcı stratejisini ilk kez özellikle Çin'in nükleer teknolojileri ve "silahlarının" hızla genişletmesine odaklanacak şekilde yeniden düzenlediği belirtilen haberde, ABD Başkanı'nın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddia edildi.

Haberde, Beyaz Saray'ın Biden'ın bu kararını açıklamadığına dikkat çekilerek, "Nükleer Görevlendirme Kılavuzu" adlı stratejide Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara karşı hazırlanma planları bulunduğu iddia edildi.

ABD'NİN 'ÇOK GİZLİ' NÜKLEER SİLAH KULLANIM KILAVUZU: SADECE ÜST DÜZEY YETKİLİLERE VERİLDİ

Her 4 yılda bir güncellenen belgenin "çok gizli" olduğu için elektronik kopyasının bulunmadığı vurgulanan haberde, belgenin basılmış kopyalarının sadece birkaç ulusal güvenlik yetkilisine ve Pentagon'daki üst düzey komutanlara verildiği aktarıldı.

Haberde, ABD Güvenlik Konseyi'nin silah kontrolü ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesinden sorumlu kıdemli direktörü Pranay Vaddi'nin haziranda bu belgeye atıfta bulunduğu anımsatıldı.

Vaddi'nin "Rusya, Çin ve Kuzey Kore'yi aynı anda caydırma gerekliliğinden" bahsettiği hatırlatılan haberde, daha önce Pentagon'da çalışmış nükleer strateji uzmanı Vipin Narang'ın da Biden'ın bir "güncellenmiş nükleer silah kullanım kılavuzu" yayımladığını söylediği aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Haberleri

  1. İran dini lideri Hamaney: İran’ın bölgede vekil güçlere ihtiyacı yok
  2. Katar'ın Şam Büyükelçiliği yeniden açıldı
Sonraki Haber