Bild, Hatay'da 128 saat sonra kurtarılan bebeğin hikayesini yazdı

Günler sonra molozların arasından kurtarılan bebek, Almanya'nın gündemine oturdu. Ebe Merve, "Ona kendi çocuğum gibi bakıyorum" dedi. Hayata tutunmayı başaran bebekle ilgili "Mucize kız. Tam bir savaşçı" gibi ifadeler kullanıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde deprem sonucu yıkılan binanın enkazında 2 aylık bebek mahsur kaldı.

Zamana karşı yarışan ekipler, enkaz altındaki bebeğe 128'inci saatte ulaştı.

Bild: Mucize kız

Kurtarılan bebeğin çevresindekilere bakışı, dünyanın gündemine oturdu. Almanya basınından Bild gazetesi, "mucize kız" olarak tanımladığı bebeği, Adana'da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti:

"Bu küçük kız tam bir savaşçı"

İlk önce kocaman gözleriyle kurtarıcılarına teşekkür etti. Artık 2 aylık bebek güvende ve süt içerken ebe Merve'ye sokuluyor. Bu küçük kız tam bir savaşçı! Binanın enkazında 128 saat boyunca inanılmaz bir şekilde hayatta kaldı. Neredeyse zarar görmedi. Onu tezahüratlarla gün ışığına çıkardılar.

"Kendi çocuğum gibi bakıyorum!"

Merve adındaki ebenin, depremden beri gönüllü olarak yürütülen çalışmalarda yer aldığı belirtildi.

Gözünü bir an olsun bebekten ayırmak istemeyen Merve, "Bu çocuğa kendi çocuğum gibi bakıyorum!" dedi. Haberin devamında şunlar aktarıldı:

Henüz isim verilmedi

Kızın ailesi hâlâ kayıp. Kurtarma ekipleri, bebeği çıkardıkları molozların altında olduklarından şüpheleniyorlar. Başlarına ne geldiği kesinleşene kadar bu mucize kız isimsiz kalmaya devam ediyor.

Dünya Haberleri

  1. Türkiye ve Irak arasındaki karşılıklı vize muafiyeti turizme olumlu yansıdı
  2. İran Devrim Muhafızları Ordusu iletişim cihazlarına yasak getirdi
Sonraki Haber