Bilim insanları kalbin mini beynini keşfetti

Kalbin yalnızca beyinden gelen sinyallerle çalışmadığını açıklayan bilim insanları, kalbin mini bir beyni olduğunu söyledi...

ABD'li bilim insanları, ezber bozan bir araştırmaya imza attı..

Karolinska Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi'nden bilim insanları, kalbin otonom bir sinir sistemiyle çalıştığını ve bunun çok daha karmaşık bir yapıya sahip olduğunu keşfetti.

Çalışmayı yöneten Karolinska Enstitüsü Sinir Bilim Bölümü'nden Konstantinos Ampatzis, bu sinir sisteminin detaylı analizinin, aritmi gibi kalp hastalıklarına yönelik yenilikçi tedavilerin önünü açabileceğini söyledi.

"KALP HASTALIKLARI KONUSUNDA DEVRİM YARATABİLİR"

Ampatzis, “Kalbin bu kadar karmaşık bir sinir ağına sahip olduğunu görünce çok şaşırdık. Bu sistemi anlamak, kalp hastalıkları konusunda devrim yaratabilir.” dedi.

Araştırmada zebra balığı modeli kullanıldığını ifade eden uzmanlar, bu balık türünün, kalp atış hızı ve fonksiyonlarında insan kalbine benzer özellikler gösterdiğini kaydetti.

Zebra balığının, tek hücreli RNA dizilimi, elektrofizyoloji ve anatomik çalışmalarla kalpteki nöronların yapısı, organizasyonu ve işlevinin detaylı şekilde haritalandığı da belirtildi.

BEYNİN BU SÜREÇTEKİ ROLÜ İNCELENECEK

Konstantinos Ampatzis, araştırmanın bir sonraki aşamasında, kalbin sinir ağının stres, egzersiz veya hastalık gibi durumlarda nasıl çalıştığını ve beynin bu süreçteki rolünü inceleyeceklerini bildirdi.

Ampatzis, kalp nöronlarındaki bozulmaların çeşitli rahatsızlıklara nasıl katkıda bulunduğunu anlamak için çalışmaların sürdüğünü de söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Dünya Haberleri

  1. Brezilya'da köle gibi çalıştırılan 160 Çinli işçi kurtarıldı
  2. Kazakistan, düşen Azerbaycan uçağının kronolojisini paylaştı
Sonraki Haber