Fetih Hareketi'nden İsrail'in Tulkerim'deki katliamına ilişkin dikkat çeken çağrı

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim bölgesine düzenlediği ve 18 kişinin öldüğü hava saldırısı sonrası Fetih Hareketi, "gerilimi tırmandırma" çağrısı yaparak İsrail'in Tulkerim'de yaptığı katliama tepki gösterdi.

İsrail'in saldırıları sonrası açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor...

Bu kapsamda, Fetih Hareketi İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim bölgesine düzenlediği ve 18 kişinin öldüğü hava saldırısı sonrası yazılı açıklama yaptı.

ÇAĞRI YAPILDI

Açıklamada, olaylardan tamamen İsrail'in sorumlu tutulduğu belirtilerek, "Tulkerim'deki şehitlerin ruhlarının intikamı için cuma gününün tüm temas noktalarında öfke, gerilimi tırmandırma ve grev günü haline getirilmesi" yönünde çağrıda bulunuldu.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN ÇAĞRI

Tulkerim'deki katliamın ardından Filistin hükümeti ise uluslararası topluma ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına "İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki işgal suçlarına acilen son verilmesi" çağrısı yaptı.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tulkerim katliamı, İsrail'in kanunları çiğneyen bir suç gücü olduğunu doğruluyor.

Uluslararası toplumun, modern tarihte eşi benzeri görülmeyen ve devam eden bu suçlara son vermesinin zamanı geldi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

İsrail'in savaş uçaklarıyla, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye düzenlediği saldırıda 18 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ayrıca, saldırılarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
*
Sonraki Haber