Fransa'daki toplu tecavüz davasında video kayıt kararı

Fransa'da kocası Dominique Pelicot tarafından uyuşturularak başka erkeklere tecavüz ettirilen kadının davasında hakim, video kanıtların kamuoyuna sunulması kararı aldı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Fransa'daki toplu tecavüz skandalı kamuoyundaki yerini koruyor.

Tüm Avrupa'yı sarsan toplu tecavüz skandalında her gün yeni bir ayrıntı insanları şoka sokuyor.

Skandal, 2020'de 71 yaşındaki Dominique Pelicot'un bir alışveriş merkezinde kadınlara etek altı çekim yaparken yakalanmasıyla patlak verdi.

UYUŞTURUP BAŞKALARINA TECAVÜZ ETTİRDİ

Sapık adam hakkında başlatılan soruşturmada Pelicot'un, 10 yıl boyunca eşi Gisele Pelicot'u uyuşturarak başka erkeklere tecavüz ettirdiği tespit edildi.

Skandal 4 yıl sonra görevli polislerden birinin talihsiz kadına olayı anlatmasıyla patlak verdi ve tüm Avrupa'nın gündemine oturdu.

80 FARKLI SAPIK TECAVÜZ ETTİ

Konu hakkında başlatılan soruşturmada bulunan görüntülerde, yaklaşık 80 kişinin talihsiz kadına 92 kez tecavüz ettiği belirlendi.

Fotoğraf ve videolardan kimlikleri tespit edilen yaşları 22 ile 70 arasında değişen 50 erkek, Dominique Pelicot ile beraber yargılanıyor.

VİDEO KAYITLARI KAMUOYUNA AÇILACAK

Bu kapsamda mahkemede yeni bir karar alındı.

Buna göre, yargıç, 'video kanıtlarını kamuoyuna sunma kararı' aldı...

72 yaşındaki mağdur Gisele Pelicot'un avukatları, daha önce yargıcın suçların videosunu yalnızca avukatlara ve jüriye gösterme kararına itiraz etmişti. Gisele, davada anonim olmaktan vazgeçmiş ve yüzünü kamuoyuna gösterme kararı almıştı.

Bu sayede davanın şok edici detaylarını kamuoyuna duyurarak hakkını arayan mağdurun avukatları, videonun cinsel istismar öncesinde 'zorla uyuşturucu kullanımına' dikkat çekmek için izlenmesi gerektiğini savunarak hakimin aldığı son kararı bir 'zafer' olarak nitelendirdiler.

*
Sonraki Haber