Gazze'de 'ölüm bölgesi’ ilan edilen Şifa Hastanesi yeniden faaliyete geçti

Birleşmiş Milletler(BM), İsrail saldırılarında büyük yıkıma uğrayan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘ölüm bölgesi’ olarak tanımlanan Gazze’deki Şifa hastanesinin yeniden faaliyete geçtiğini açıkladı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Orta Doğu'yu kana bulayan soykırımcı İsrail askerleri, kanlı saldırılarını sürdürüyor.

Bölgede birçok askeri grupla çatışan İsrail ordusunun yıkımına en çok uğrayan ülke ise Filistin oldu.

7 Ekim tarihinden itibaren 41 binden fazla kişiyi katleden İsrail askerleri, saldırılardan kurtulmayı başarabilen yaralı sivillerin sığındığı hastaneleri hedef almıştı.

UMUT YEŞERTEN BİR HABER GELDİ

Filistin'e sağlık ekipmanlarının girişini yasaklayan ve hastaneleri bombalayarak hem yapılara hem sivillere zarar veren İsrail askerleri, Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'ni hava saldırıları ile adeta harabeye çevirmişti.

Birleşmiş Milletler(BM), dün gerçekleştirdiği açıklamada, Şifa Hastanesi için umut verici bir haber duyurdu.

ŞİFA HASTANESİ FAALİYETE GEÇTİ

BM yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) incelemek üzere gezdiği ve ‘ölüm bölgesi’ olarak tanımladığı Gazze’deki Şifa Hastanesi'nin yavaş yavaş faaliyete geçtiğini, hastaların tıbbi hizmetlere erişebildiklerini açıkladı.

"YENİDEN UMUT DOLU BİR YERE DÖNÜŞTÜ"

Açıklamada, “Hala büyük ölçüde yıkılmış olsa da Gazze'deki Al Şifa Hastanesi artık hayata dönmeye başlıyor. Hastalar nihayet çok ihtiyaç duydukları tıbbi bakıma yeniden erişebiliyor.” denildi.

BM yetkilisi Jonathan Whittall, “Burası tam bir umutsuzluk ve yıkım yerinden umut dolu bir yere dönüştü.” ifadelerini kullandı.

"HASTANENİN GİRİŞİNDE TOPLU BİR MEZAR VARDI"

Geçtiğimiz yıl kasımda DSÖ ekiplerinin faaliyetleri görmek üzere incelediği Şifa Hastanesi izlenim raporunda, “Bu, aktif bir çatışma bölgesinde yüksek riskli bir operasyondu ve hastaneye yakın bir yerde şiddetli çatışmalar devam ediyordu. Güvenlik durumuyla ilgili zaman kısıtlamaları nedeniyle ekip, 'ölüm bölgesi' ve 'vahim' olarak tanımladıkları hastanede sadece bir saat geçirebildi.

Bombardıman ve çatışma izleri açıkça görülüyordu. Ekip hastanenin girişinde bir toplu mezar gördü ve 80'den fazla kişinin burada gömülü olduğu söylendi.” denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
*
Sonraki Haber